Hotărâre CJSU Prahova: Elevii și preșcolarii, prezență fizică la cursuri. Școlile și grădinițele rămân în scenariul 1

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU), întrunit astăzi, 17.09.2021, în ședință online, a aprobat scenariul 1 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din județul Prahova, începând cu data de 20.09.2021. Practic se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a preșcolarilor și a elevilor, cu respectarea și aplicarea normelor de răspândire a infecțiilor SARS-CoV-2.

Hotărârea a fost luată pe baza propunerilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Hotărârea și Anexa aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sunt disponibile pe site-ul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Reamintim faptul că elevii din peste 15 clase din diverse unități de învățământ din Ploiești au trecut la cursuri online, după ce au fost confirmate cazuri Covid-19 la elevi și cadre didactice.

Citește și: Lista școlilor unde au apărut cazuri Covid-19 în Prahova

Reamintim faptul că, la nivel național, s-a stabilit că „în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

În localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori,  conform acelorași reglementări stabilite la nivel național, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău