După retragerea companiei Veolia din calitatea de partener finanțator al clubului Petrolul, rămânând doar sponsor, finanțarea echipei de fotbal fanion a Ploieștiului rămâne o problemă nerezolvată cu puțin timp înainte de începerea ligii a doua. În acest context, lupta pentru promovare în primul eșalon poate deveni o misiune dificilă, chiar dacă echipa are un nou antrenor și un lot aproape complet schimbat față de sezonul trecut, în care s-a ratat din nou, obiectivul.

Ieri, președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr, a recunoscut într-o conferință de presă că după retragerea sprijinului Veolia de la nivelul anilor anteriori, situația financiară a clubului este una dificilă.

”Am discutat cu reprezentanții Consiliului Local Ploiești despre o colaborare, sper că vom găsi un numitor comun prin care toată lumea să contribuie la bunul mers al activității. Eu regret că Veolia s-a retras din postura de partener și finanțator. Acum, noi avem asigurat bugetul doar până la 30 iunie în urma colaborării încheiate cu Veolia. Petrolul intră pe poarta stadionului și plătește absolut tot: chirie, utilități, terenuri de antrenament. Nu avem niciun ajutor! Toți se declară suporteri înfocați, dar nimeni nu dă un leu!” a declarat Costel Lazăr.

Noul director sportiv, Claudiu Tudor, a declarat, potrivit fcpetrolul.ro: ” „Sunt foarte bucuros că m-am întors la Petrolul. Am venit, bineînțeles, cu inima deschisă, vreau să pun umărul și să ajut echipa să ajungă acolo unde îi este locul. Am discutat și cu o parte dintre jucătorii rămași, mi-au confirmat că, în anii precedenți, nu au reușit să creeze acel liant, să fie uniți în vestiar, și sper ca, împreună cu Nae, pentru că ambii știm ce înseamnă acest club, să putem alcătui o familie aici”

Nicolae Constantin, noul antrenor al Petrolului, a transmis următorul mesaj: „Le mulțumesc celor din conducere și suporterilor pentru că au avut încredere în mine și că mi-au încredințat această onoare, aceea de a conduce Petrolul în noul sezon. Pentru mine obiectivul este promovarea și atât! Am venit cu mare încredere și sunt sigur că vom trage cu toții la aceeași căruță și că vom ajunge acolo unde ne dorim”

Acesta a vorbit și despre efectivul de jucători cu care va porni la drum. „Este un început mai greu, dar, din fericire pentru mine, mă bazez pe mulți jucători la start. O mare parte sunt dintre cei vechi și ei știu, deja, ce înseamnă Petrolul, așa că, din punctul acesta de vedere, pot să spun că sunt ok. E clar că ne mai dorim întăriri, dar vrem să aducem jucători peste ce avem noi în acest moment”.

„Pare un campionat interesant și ar trebui să fie dificil de promovat. Dar, ținând cont de ce se scrie în presă și de problemele pe care le au multe echipe, poate să fie un an foarte greu sau, poate, un culoar foarte bun către primul eșalon! Încă sunt destul de multe necunoscute și rămâne să vedem ce ne va rezerva viitorul din punctul acesta de vedere”, a concluzionat Nae Constantin.

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău