Controale ale Poliției în Prahova, cu ocazia Paștelui Catolic. Peste 100 de amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au continuat să acționeze în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, precum și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul respectării măsurilor de sănătate publică, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

Au fost aplicate măsuri suplimentare pe raza localităţilor şi în zona lăcaşurilor de cult unde s-au organizat slujbe religioase cu prilejul sărbătoririi Paștelui Catolic, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2, astfel că, la nivelul județului Prahova, nu au fost înregistrate evenimente negative.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Forțele de ordine au fost sprijinite și de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, respectiv specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, din cadrul Direcției de Sănatate Publică Prahova și din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova.

În cadrul activităților, au fost verificate 213 mijloace de transport și 613 obiective/locații (baruri, restaurante, fast-food-uri, piețe, târguri, zone de agrement și unități de cazare), fiind aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancțiunilor se ridică la 16.000 de lei.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău