Razie cu efective mărite în Prahova pentru respectarea măsurilor anti-COVID. 90 de amenzi aplicate

0

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, s-au derulat, în sistem integrat, acțiuni de verificare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. La activități au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, precum și polițiști locali, care au acționat pentru verificarea măsurilor impuse prin legislația specifică stării de alertă.

Forțele de ordine au fost sprijinite și de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, respectiv specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, din cadrul Direcției de Sănatate Publică Prahova și din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova.

În cadrul activităților, au fost verificate 197 de mijloace de transport și 110   obiective/locații (baruri, restaurante, fast-food-uri, piețe, târguri, zone de agrement și unități de cazare), fiind aplicate peste 90 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancțiunilor se ridică la 26.500 de lei.

Reamintim că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00 (ori 20:00-05:00, în funcţie de incidenţa ratei de infectare și a deciziilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova) este restricţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău