Prahoveanul care și-a ținut câinii în lanț și în frig a fost amendat de polițiști. Ce sancțiune a primit

După ce o iubitoare de animale a postat pe Facebook imagini surprinse într-o gospodărie din satul Mălăești, comuna Râfov, unde trei câini sunt ținuți în condiții mizerabile de stăpân, observatorulph.ro a solicitat reprezentanților IJP Prahova să verifice situația și să aplice legea privind protejarea animalelor. În urma demersului nostru, proprietarul câinilor a fost amendat.

Imaginile, publicate de observatorulph.ro AICI, au fost postate pe Facebook de o iubitoare de animale împreună cu următorul apel:

”Sunt 3 sufletele…Legate cu un metru de lanț, in ploaie, zăpada și frig. Lihnite de foame, așteaptă cu speranța in ochi o mâna de crănțănele, care rar apare… Oameni buni, haideți împreuna sa salvam viața bietelor suflete chinuite..”

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții IJP Prahova au transmis următorul punct de vedere:

”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost înregistrate sesizări privind speța menționată. Polițiștii împreună cu un medic veterinar au efectuat verificări fiind identificat proprietarul, față de care a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, în cuantum de 1.000 de lei”.

Proprietarul animalelor a fost somat de polițiști să le asigure câinilor accesul într-un adăpost existent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău