Câini ținuți în lanț, în frig și zăpadă, de un sătean din comuna prahoveană Râfov. ”Unde e poliția animalelor?” UPDATE

Zilele trecute, o iubitoare de animale a postat pe Facebook imagini surprinse într-o gospodărie din satul Mălăești, comuna Râfov, unde trei câini sunt ținuți în condiții mizerabile de stăpân. Observatorulph.ro a solicitat reprezentanților IJP Prahova să verifice situația și să aplice legea privind protejarea animalelor.

UPDATE După publicarea acestui articol, IJP Prahova a reacționat. Detalii aici: Prahoveanul care și-a ținut câinii în lanț și în frig a fost amendat de polițiști. Ce sancțiune a primit

”Sunt 3 sufletele…Legate cu un metru de lanț, in ploaie, zăpada și frig. Lihnite de foame, așteaptă cu speranța in ochi o mâna de crănțănele, care rar apare… Oameni buni, haideți împreuna sa salvam viața bietelor suflete chinuite..” este apelul femeii, care a ajuns și la redacția noastră.

Iubitorii de animale s-au mobilizat și au făcut sesizări la autorități, însă până acum nu s=au luat măsuri.

”A fost făcută și petiție, au fost trimise e-mail-uri, au fost făcute reclamați online la IPJ Prahova dar tot degeaba” a fost mesajul uneia dintre iubitoarele de animale care ne-au transmis imaginile de mai jos.

Reamintim că pe 16 octombrie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial O.U.G. nr.175/2020, pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor.

„Potrivit noilor reglementări, polițistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia. De asemenea, se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol!” se arată în documentul respectiv.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău