Ludovic Orban și echipa sa de miniștri ies din auto-izolare pentru a depune Jurământul. Cum va decurge ceremonia

administratie_ff91d.jpg

administratie_ff91d.jpg

Guvernul Orban 2 a fost votat, sâmbătă, de Parlament cu 286 de sufragii „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și o abținere. Votul a avut loc în condiții excepționale, deputații și senatorii votând pe rând într-o sală special dezinfectată, în timp ce premierul desemnat nu a participat la eveniment, fiind izolat la Vila Lac 1. Tot într-un context aparte va avea loc și depunerea Jurământului.

Întrucât Constituția prevede ca atât prim-ministru, cât și miniștrii validați de Parlament trebuie să depună Jurământul de credință în fața șefului statului, membrii Cabinetului Orban au ieșit din auto-izolare și se vor prezenta la Cotroceni.

Aceștia au fost testați, iar rezultatele au fost negative privind contactarea infecției cu COVID 19.

Potrivit regulilor instituite de Administrația Prezidențială, memebrii Executivului se vor prezenta pe rând în fața președintelui pentru a depune Jurământul. La intrarea în sală vor primi dezinfectat, o mască de protecție și mănuși, li se va înmâna decretul și un pix. După ce vor semna, obiectul de scris va fi aruncat.

În ceea ce privește ritualul de a da mâna cu șeful statului după Jurământ, acesta a fost eliminat.

Vă reamintim că membrii Guvernului Orban intraseră în autoizolare după ce unul dintre senatorii liberali a fost depistat cu coronavirus.

Foto:https://www.presidency.ro/

administratie_32f88.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău