WhatsApp_Image_2020-01-15_at_12.56.50_25cab.jpeg

Centrul Ploieștiului se află într-o continuă degradare. Pornind de la literele amplasate în fața Primăriei, avem de-a face de spărturi la tot pasul. O plimbare prin „zona O” a orașului necesită atenție maximă ca să nu te alegi cu vreo accidentare zdravănă. De aspect, imaginile surprinse vorbesc de la sine.

„Vreme trece, vreme vine/Toate-s vechi și nouă toate“… Cât de bine se potrivesc aceste versuri ale lui Eminescu stării deplorabile în care se află zona centrală a Ploieștiului, chiar din imediata vecinătate a Primăriei.

Pornind într-o scurtă plimbare de la Casa de Cultură a Sindicatelor spre Hotel Central vom constata că doar printr-un noroc și cu multă atenție vom ajunge cu picioarele întregi sau fără tocuri rupte. Pavajul este într-o stare continuă de degradare, treptele din zonă sunt măcinate, zidurile au la rândul lor „carii“ și tot felul de însemnări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Situația nu este una nouă, dar a fost tratată în aceeași manieră de către toți cei care s-au perindat pe la Primăria Ploiești, în ultimii ani. Despre modul în care se degradează centrul orașului am scris și anul trecut (vezi AICI), însă ceea ce-am surprins atât noi, cât și ploieștenii care tot așteaptă să avem o zonă centrală reabilitată și nu doar „spoită“ în pragul unor vizite de rang înalt, nu pare a deranja pe nimeni.

Vom reveni periodic cu astfel de imagini. E an electoral și, poate, în al XII-lea ceas vor găsi un strop de interes și ceva fonduri pentru niște lucrări minime care să schimbe un pic la față tabloul deplorabil din zona centrală.

Foto:

WhatsApp_Image_2020-01-15_at_12.56.50_1_bbdd7.jpegWhatsApp_Image_2020-01-15_at_12.56.50_53397.jpegWhatsApp_Image_2020-01-15_at_12.56.51_698fa.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg