fbpx

646x404.jpg

O pacientă de 35 de ani, trimisă de medicul de familie la secția de boli infecțioase a spitalului județean de urgență din Ploiești cu suspiciune de gripă, susține că nu a fost tratată corespunzător: ”Mi-au spus că nu au teste pentru depistarea virusului și să încerc pe la farmacii”. Conducerea spitalului susține că testele rapide nu sunt relevante și dă asigurări că analizele de specialitate sunt făcute la Institutulul Cantacuzino.

Sesizarea pacientei:

”Sunt bulversată. Cum este posibil ca medicul de familie să mă trimită cu suspiciune de gripă la Movila, iar cei de aici mi-au spus că nu au teste și să încerc pe la farmacii! Adică să mă plimb cu virusul prin tot Ploieștiul !? Dacă nu cumva transmit virusul la ceilalți membri ai familiei?”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceasta a fost consultată de medicul de gardă, care i-a prescris antitermice pentru că avea febră, tușea și o stare generală proastă. În prezent, pacienta urmează tratamentul acasă.

Reprezentanții spitalului județean de urgență Ploiești dau asigurări că pacienții sunt tratați corespunzător.

”Testele rapide, care se găsesc în farmacii nu sunt relevante pentru că pot avea rezultat fals pozitiv sau fals negativ. Medicii noștri decid, în funcție de simptome și starea clinică a pacientului, dacă se impune prelevarea de probe care sunt analizate la București. În cazuri grave, pacienții sunt internați la Movila sau transferați la terapie intensivă. Să nu confudnăm gripa cu virozele de sezon”, a declarat pentru observatorulph.ro, directorul medical al județeanului, Florin Pușcariu.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook