Anchetă atât la nivel de școală, cât și din partea Inspectoratului Școlar Prahova în ceea ce privește scandalul în care este implicată profesoara de matematică, Cristiana Dumitrescu. În urma sutelor de reclamații primite din partea elevilor și părinților, inclusiv Poliția a intrat pe fir, în cauză fiind deschis dosar penal pentru abuz în serviciu și fals în scrisuri oficiale. Cadrul didactic este acuzat de hărțuire verbală, bullying și comportament abuziv contra elevilor.
Același profesor a lăsat 12 elevi corigenți, dintr-o singură clasă, astfel că aceștia nu au putut susține examenul de Evaluare Națională
Dincolo de hărțuire, Cristianei Dumitrescu, profesor titular, care predă din 2009 la liceul din Azuga, îi este imputat faptul că, în Săptămâna Verde, le-a dat elevilor nota 1 la matematică. Mai mult, spun părinții, aceasta ar fi trecut în mod abuziv, în catalog, rezultatele de la simularea Evaluării Naționale.
Conducerea școlii a demarat o anchetă, comisia urmând să se pronunțe cu privire la această situație în jurul datei de 10 iulie. „Comisia s-a întrunit. Cadrul didactic este cercetat disciplinar și vom vedea la ce concluzie se ajunge. Plângerile sunt analizate, iar membrii comisiei formată din profesori ai școlii, vor întocmi un raport în urma acestei cercetări disciplinare. Ulterior, consiliul de administrație al unității hotărăște ce se va întâmpla în cazul doamnei profesor”, ne-a spus Narcisa Mincu, directorul Liceului Teoretic din Azuga.
Citește și: Dosar penal în cazul scandalului de la Liceul Teoretic din Azuga. Profesoară cercetată pentru comportament abuziv
În egală măsură, reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au trimis și ei o echipă formată din inspectori de specialitate, în vederea unei cercetări prealabile.
„Echipa se află în școală. Va analiza, strict pe linie de competență educațională, dacă a fost încălcat regulamentul. Mai exact, dacă se adeverește faptul că acest profesor a trecut în catalog notele de la simularea Evaluării Naționale sau că i-a notat la matematică pe elevi în Săptămâna Verde, când au loc activități extrașcolare. Este o procedură de durată, iar noi nu putem interveni decât prin a face, ulterior anchetei, niște recomandări școlii cu privire la posibile măsuri. Doamna este angajata școlii, nu a noastră”, a precizat Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJPH.
Citește și: Scandal și acuzații grave la Liceul Teoretic din Azuga. O profesoară a lăsat corigenți în masă, iar elevii nu au putut da Evaluarea Națională
În cazul în care profesoara va fi găsită vinovată, se pot lua măsuri disciplinare pornind de la mustrare scrisă ori verbală, până la desfacerea contractului de muncă.