- Publicitate -

Scandal și acuzații grave la Liceul Teoretic din Azuga. O profesoară a lăsat corigenți în masă, iar elevii nu au putut da Evaluarea Națională

Data:

Distribuie articolul:

Situație strigătoare la cer la Liceul Teoretic din Azuga. 12 elevi de la o clasă a VIII-a, dintr-un total de 18, au fost lăsat corigenți la matematică, motiv pentru care nu au putut susține Evaluarea Națională. Elevii cu pricina au terminat gimnaziul cu medii de 7,8,9, chiar 10 la celelalte discipline.

- Publicitate -

Împotriva profesorului Cristiana Dumitrescu, cea care i-a notat pe copii cu 1 și 2 pentru ca aceștia să rămână corigenți, există reclamații și plângeri, inclusiv la Poliție, formulate încă din 2013. Motivul? Părinții reclamă un comportament abuziv, hărțuire verbală, bullying îndreptat împotriva elevilor, care au ajuns să fie terorizați, unii dintre ei având nevoie de consiliere psihologică.

Andreea Birău este reprezentantul părinților. Fiica acesteia este unul dintre copiii lăsați corigenți, după ce a fost notată cu 1, pentru ca media finală la matematică să îi iasă 4.

Citește și: Cu întârziere, Ministerul Educației a afișat baremele de corectare la proba de română de la Evaluarea Națională

„Povestea cu această doamnă profesoară este veche. Zeci de copii au fost agresați verbal și sfătuiți să facă pregătire în particular. În momentul în care fiica mea, spre exemplu, copil de 9,50 la matematică, la școala din Sinaia de unde am mutat-o, i-a spus acestei doamne că nu are nevoie de pregătire, și-a schimbat complet atitudinea. Până nu a lăsat-o corigentă, nu s-a lăsat. La fel alți 11 colegi de la clasa a VIII-a B, unde dânsa este profesor. În Săptămâna Verde le-a dat 1 la matematică. Notele de la simulare, dânsa le-a trecut în catalog, cu toate că asta se putea face doar la cererea elevilor. Acum i-a lăsat corigenți în masă.

- Publicitate -

Le-a distrus acestor copii tot viitorul. Dincolo de faptul că le-a lăsat niște sechele greu de depășit. Fata mea merge de luni de zile la psiholog, din cauza terorii în care a trăit la orele de matematică. Și, foarte important, toți copiii aceștia au obținut medii de 7,8,9,10 la alte materii. Asta, așa, ca o comparație”, a spus Andreea Birău.

Conducerea școlii cunoaște foarte bine situația. Directorul liceului din Azuga, Narcisa Mincu, ne-a declarat că „din punct de vedere legal, profesorului Cristiana Dumitrescu, nu are ce să i se reproșeze. Este cadru didactic titular, din 2009. E mai exigentă, dar fiecare îți ține orele așa cum consideră. A existat, în urma numeroaselor plângeri ale părinților, o anchetă internă, care, însă, nu a scos la iveală nimic care să i se poată imputa din punct de vedere etic. Am demarat, în urma petiției părinților, cercetarea prealabilă disciplinară în cazul acestui profesor”, ne-a precizat directorul unității.

Citește și: Peste 6000 de elevi din Prahova au susținut, astăzi, prima probă la Evaluării Naționale. Absolvenților le-a picat Octavian Paler

Directorul admite totuși că în privința celor 12 elevi (toți dintr-o singură clasă), lăsați corigenți pentru a nu putea da Evaluarea Națională, „se putea da dovadă de mai multă înțelegere. Doamna profesoară s-ar fi putut ocupa mai mult la casă de pregătirea lor. Cu toate astea, notarea e admisă de la 1 la 10, așa că legal, vă repet, nu a greșit cu nimic”.

- Publicitate -

Citește și: Subiectele pe care elevii de-a VIII-a le-au avut de rezolvat la matematică. În Prahova au susținut examenul peste 5000 de absolvenți

Împotriva Cristianei Dumitrescu există plângeri și reclamații din partea părinților, foștilor și actualilor elevi încă din anul 2013.

Și deputatul neafiliat Mihai Polițeanu, membru al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, a intervenit pentru a face lumină în acest caz. Au fost înaintate sesizări scrise atât la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, cât și la Ministerul Educației, precum și o petiție cu 106 semnături prin care se solicită cercetarea disciplinară a acestui cadru didactic.

Între timp, elevii lăsați corigenți în bloc nu pot face altceva decât să se pregătească pentru susținerea corigenței, pe 8 iulie.

- Publicitate -

În ceea ce privește admiterea la liceu, ei au ratat șansa de a intra acolo unde și-ar fi dorit. Dacă trec corigența, vor putea merge mai departe doar la acele unități de învățământ unde mai rămân locuri libere.

Am încercat să o contactăm și pe profesoara vizată de toate aceste acuze, însă, până la ora publicăriia cestui material,  aceasta nu a putut fi găsită.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

14 COMENTARII

 1. În atenţia directorului şcolii! Atunci când jumātate din clasā are note de corigenţā, nu copii trebuie sā pārāseascā clasa, ci profesorul. Înseamnā cā nu se face înțeles şi metodele lui de predare sunt de corigenţā. Dacā nici directorul nu a înţeles acest lucru, este la fel de capabil în pedagogie ca şi profesorul.

  • Ceilalti cum au trecut ? Credeti ca , ex ; Teorema lui Pitagora a fost predata separat pentru unii si separat pentru altii ? Nu stimata, copii sint boi isi dau aere de mari smecheri,parintii ii sustin dar nu le fac decat rau. Cinste ei , profesoarei, daca am avea peste tot asa profesori am mai scapa tara de prosti.

 2. Elevii din ziua de azi sunt tot mai slab pregătiți, dezinteresați și încurajați de părinți să aibă o atitudine aroganta, necorespunzătoare. Sunt și eu profesor de liceu, nu de gimnaziu. Mulți elevi vin la liceu cu cunoștințe incomplete, cu multe lacune, cu lipsa acută a unor elemente de baza, mai ales la materiile la care dau examene.
  Exigența profesorilor este considerată ,azi,un defect major.
  Nu cred că ar trebui acuzat unilateral profesorul!

  • Fiul meu ,elev în clasa a douăsprezecea,a obținut la Evaluarea Nationala 9,70 la matematica.Tot timpul a avut abilități în zona materiilor de real.Scoala primara și gimnaziul le – a absolvit la o scoala normala ,nu una considerata ” de top”,dar unde ,cu mici excepții a avut profesori excelenți.Meditatii a facut doar la matematica,mai mult pentru liniștea noastră,nu ca ar fi avut neapărat nevoie. Ei bine ,situația s- a schimbat radical ,cand a ajuns la liceu(a întrat intr-o clasa de SN ,cea mai buna din județul nostru ,după ultima medie de intrare).Aici au început frustrarile:”nu înțeleg la fizica,nu înțeleg la matematica…”,stres continuu și în aceasta situație era trei sferturi de clasa.Faceau matematica de nivel 1,cu toate ca la profilul lor se cerea matematica de nivel2.Intelegeau doar cei ce făceau pregătire în particular cu doamna de la clasa.La fizica,aceeași poveste.Unul dintre colegii lui ,făcea atacuri de panica și refuza sa între la ora de fizica(9,80 media de intrare la liceu).Am ajuns cu fiul meu la psihiatru ,apoi la psiholog.Asa ca ,la sfârșitul clasei a zecea,l- am transferat la un alt Colegiu,la același profil.A terminat clasa cu premiul al doilea,la mate și fizica a avut doar note de 10 .Are profesori exigenți ,lucrează din aceleași culegeri ca și dincolo,s- au schimbat doar profesorii,pentru care am tot respectul!

 3. Am ajuns acum sa crucificam o profesoara de matematica că a lăsat corigenți 12 elevi din 18, deci restul de 6 cum au trecut,cum au putut învăța??? Serios,de ce ne gândim că Doar profesoara e de vină? De unde știm noi ce ” specimene” sunt cei 12, și ce fac in timpul orelor? La câte drepturi și figuri au in cap , consideră că li se cuvine orice fără să facă nimic. Asta e generația din ziua de azi , creată de acești părinți fara simț de răspundere. Eu in liceu aveam profesorii care nu ne scotea din 2-3-4 ,când luai un 5 sau 6 , erai Mare! Si învățam,ne tremura fundurile,și am ajuns oameni ,am făcut facultate și sunt in învățământ acum! Să pună mâna să învețe și să termine cu Drepturi și delăsare! Ceilalți 6 au învățat, așa sa înțeleg, nu? Doar ne plângem și facem reclamații,asta știm de aceea generația asta e plina de semi analfabeți! Din cauza voastră,a părinților,că nu îi trimiteți să Învețe la școala! In schimb ei fac numai prostii, pentru că au Drepturi și îi apără părinții!

 4. O fi si profesoara sarita de pe fix,sunt multi in sistem,dar de la a compara notele de la matematica cu cele de la religie,sport,purtare sau muzica este cale lunga.Niciun parinte,multi din ei cu o spoiala de carte nu are dreptul sa comenteze si sa evalueze.

 5. O exact aceeași situație disperata,am simțit pe pielea mea…în a XII -a,cind dădeam la politehnica, învățăm pe rupte la mate și fizica, iar profa de chimie Badiu, Liceu de mate
  -fizica de top, lasă corigenți pe vara juma de clasa, pe cei care nu dau la medicina , farmacie, ca asa vrea ea…cu o săptămână înainte de bac…Mulțumim dirigului si directoarei, ca nebuna ne lasă pe vara…
  Promoția 1989 LMK Vaslui

 6. Cinste profesoarei! Daca toti ar proceda astfel, tara asta ar avea alt viitor. Știm cum au trecut la celelalte materii. Vedem la copiii nostri. Termina 8 clase si sunt praf la biologie, fizica, chimie, geografie etc. Sa fim serioși, ce înseamnă ca au luat note de 7, 8, 9 chiar 10. Pai numai dacă te gândești ca fac muzica, desen, sport, religie, civica, tehnologică, numai la astea era musai sa aibă 10. Ce vorbim de 7, 8. E clar ca sunt niște puturoși cu fițe. Poate chiar si cu purtare precara. Iar părinții, ce sa mai vorbim, neaveniți care se îngrijorează doar în prag de examen ca nu le trec plozii. În rest, nu-i interesează.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!

Cod roșu de nesimțire în Ploiești. Cât de greu e să duci gunoiul în locurile special amenajate?

Până nu vor fi mai multe camere de supraveghere și mai multe amenzi, nu vom avea un Ploiești curat.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -