Cum s-a ”rezolvat” asamblarea testelor de salivă livrate en-gros în școli. Profesorii le vor ambala individual

1

Testele de salivă care vor fi distribuite elevilor începând de joi, 2 decembrie, au ajuns în școli ambalate în pungi a câte 50 de bucăți din fiecare component în parte.

Cel care a atras atenția a fost senatorul USR, Ştefan Pălărie, care a postat pe Facebook imagini care dovedesc că testele de salivă care ajung în şcoli nu sunt ambalate individual şi sunt „fără instrucţiuni, fără prospect”.

” În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!!” a declarat parlamentarul USR (detalii AICI)

Șefii din ministerul Educației și DSU s-au apărat dând exemplu altor țări, unde testele rapide au fost livrate tot în sistem ”en-gros”.

Astăzi, ministrul Educației a promis cadrelor didactice care sunt nevoite să asambleze testele de salivă ce vor fi distribuite elevilor zile libere pentru efortul depus.

Citește și Demonstrație VIDEO: Cum se folosesc testele de salivă pentru elevi

“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (…)

Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei, potrivit Știrilor Pro TV.

El a menţionat că directorul este cel care coordonează operaţiunea de asamblare a testelor în fiecare unitate de învăţământ.

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Bravo, Pinochio! Ne puneti lumea in cap, ca nu vrem, ca e usor, da ce mare inginerie sa ansamblezi de se da liber? Tare curiosi suntem, cand dai zile libere, in timpul anului scolar? Nu merge, nu se poate, cine preda la clasa in locul profesorilor? In vacanta? Nu asta era ideea, ansamblarea ci inutilitatea lor, mai bine investeati banii in educatie nu in Camataru si Botezatu, nu? Atata va suciti si rasuciti, a-ti devenit ridicoli, toti! Nu va este rusine de rusinea voastra?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău