Elevii de a IV-a ai unei școli din Ploiești se bucură de joacă și mișcare printr-un proiect cu finanțare europeană

0
82376162_624055788380354_8370713783265394688_n_02da6.jpg

82376162_624055788380354_8370713783265394688_n_02da6.jpg

Cunoscând efectele benefice pe care le aduce sportul, elevii clasei a IV- a C a Şcolii Gimnaziale “I.A.Bassarabescu” Ploieşti au avut bucuria de a participa ȋn acest an şcolar, 2019-2020, la Proiectul ERASMUS PLUS – “Play with me – games of the past, sports for today”, coordonat de prof. Crăciun Daniela.

Proiectul este cofinanțat prin Programul ERASMUS+ al Uniunii Europene şi dezvoltat de Asociația Liber la Educație Cultură şi Sport din România ȋn cooperare cu parteneri din Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Grecia.

Scopul proiectului este promovarea şi implementarea sporturilor şi jocurilor tradiționale europene, moştenire culturală intangibilă – ca provocare-cheie pentru dezvoltarea viitoare a sportului şi societății.

Sportul aduce nu numai distracţie şi relaxare, dar este şi un instrument de dezvoltare a abilităţilor sociale, atât de utile. Te învaţă să fii competitiv, dar corect şi onest. Sportul te antrenează să îmbini competitivitatea cu integritatea.

Sportul îi învaţă pe copiii nostri să-şi creeze relaţii interumane de calitate, să socializeze şi să se bucure de viaţă atât în anii de şcoală, cât şi mai târziu, în viaţa de adult.

Sportul ajută la însuşirea unor aptitudini sociale şi interpersonale importante, precum şi la conştientizarea valorii muncii susţinute şi a persistenţei. Sportul îi ajută de asemenea să înţeleagă şi să îşi dezvolte abilităţile şi punctele forte, cum ar fi agilitatea, coordonarea, rezistenta sau flexibilitatea.

Elevii şcolii au participat la două activităţi practice de implementare ( workshops) fiind ȋncântați să ȋnvețe câteva din cele zece jocuri selectate din tarile partenere, practicându-le ȋn orele de Educaţie fizică şi sport, Joc şi mişcare, Roaba –Wheelbarow(România) , Baba Oarba – Blind Old Woman(Bulgaria), Mas Wrestling, Dodgeball with Goals – Rațele și vânătorii ( Turcia).

„Participarea la diferite sporturi poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii, poate motiva copiii să exceleze la nivel academic și poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale. Poate, de asemenea, să-i învețe pe copii despre beneficiile stabilirii și practicării obiectivelor. Întorcându-mă la copilărie, de data asta nu a mea, am dorit ca să le dau șansa copiilor să încerce o gamă largă de sporturi și să participle la cât mai multe evenimente care sa promoveze un stil de viață sănătos. Sportul joacă un rol important în viața noastră și a copiilor noștri, deoarece ne menține sănătoși și activi. Realizări mari apar atunci când este menținută o bună formă fizică și mental”, ne-a declarat prof.Crăciun Daniela .

Copiii au fost competitivi, activi, au făcut apel la respect şi toleranță, bun simţ și respectarea regulilor, colaborare în munca de echipă , spirit de echipă şi bucuria de a se juca ȋmpreună. De asemenea, jocurile le-au oferit contextul perfect pentru a se putea familiariza cu ideea de lider. Peste toate aceste valori morale, copiilor le-a fost educată răbdarea, fair-play-ul a fost nota dominantă.

Foto:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău