61916220.jpg

Anunţată cu surle şi trâmbiţe de liderii Coaliţiei de guvernare şi de ministrul Muncii, legea pensiilor, promisă de Guvern pentru 1 ianuarie 2018, a fost amânată cel puţin un an.

Rămâne promisiunea că punctul de pensie va creşte de la o mie de lei, cât este în prezent, la 1.100, dar abia de la 1 iulie 2018. Până atunci, Guvernul se gândeşte ce să facă în privinţa Pilonului 2 de pensii, cele administrate privat, despre care iniţial ministrul Finanţelor spunea că îl vrea desfiinţat, pentru ca, mai apoi, premierul să anunţe că ar putea să devină opţional.

Liviu Dragnea: ”Noi ne menţinem punctul de vedere, cred că e un drept firesc ca românii să opteze. Românii au optat până acum la ce agent să meargă, nu dacă vor pilonul I sau II. Mi se pare un lucru bun.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În programul de guvernare modificat în iunie 2017, Legea pensiilor era prevăzută să fie gata pe 1 octombrie 2017.

De asemenea, o altă măsură cuprinsă în programul de guvernare inițial și încălcată este privind TVA: nu va mai fi redus de la 19% la 18% în 2018, așa cum coaliția promisese, ci din 2019.

Citește articolul integral pe Știrileprotv.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Pensiile vor fi plătite mai devreme în decembrie

Poştaşul vine mai devreme pentru pensionari luna aceasta. Pentru că vin sărbătorile, Poşta Română a anunţat că plata pensiilor la domiciliu se va face în perioada 10 - 24 decembrie. Între 19 şi 24...