61916220.jpg

Anunţată cu surle şi trâmbiţe de liderii Coaliţiei de guvernare şi de ministrul Muncii, legea pensiilor, promisă de Guvern pentru 1 ianuarie 2018, a fost amânată cel puţin un an.

 

Rămâne promisiunea că punctul de pensie va creşte de la o mie de lei, cât este în prezent, la 1.100, dar abia de la 1 iulie 2018. Până atunci, Guvernul se gândeşte ce să facă în privinţa Pilonului 2 de pensii, cele administrate privat, despre care iniţial ministrul Finanţelor spunea că îl vrea desfiinţat, pentru ca, mai apoi, premierul să anunţe că ar putea să devină opţional.

Liviu Dragnea: ”Noi ne menţinem punctul de vedere, cred că e un drept firesc ca românii să opteze. Românii au optat până acum la ce agent să meargă, nu dacă vor pilonul I sau II. Mi se pare un lucru bun.”

În programul de guvernare modificat în iunie 2017, Legea pensiilor era prevăzută să fie gata pe 1 octombrie 2017.

 

De asemenea, o altă măsură cuprinsă în programul de guvernare inițial și încălcată este privind TVA: nu va mai fi redus de la 19% la 18% în 2018, așa cum coaliția promisese, ci din 2019.

Citește articolul integral pe Știrileprotv.ro

 

 

 

Politic
  • Joi, 23 Noiembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Moțiunea de cenzură a fost respinsă

Prima moțiune de cenzură, împotriva guvernului condus de Mihai Tudose, a picat la votul Parlamentului. Diferența procentuală din Parlament, dintre putere și opoziție, nu dădea oricum prea multe...

Politic
  • Joi, 23 Noiembrie 2017
  • De Roxana Tănase

PSD+ALDE absenți la dezbaterea cu Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat aseară la dezbaterea prilejuită de lansarea unui nou concept: Ploiești, citadela viitorului. Singurii care au absentat au fost reprezentanții...