bat romania fabrica ploiesti

Aflată în topul celor mai mari companii din România, British American Tabacco România a anunțat, marți, că va investi în următorii cinci ani 100 de milioane de euro în fabrica de la Ploiești.

Prin noua investiție derulată la Ploiești, producția totală a fabricii va crește cu circa 20%. Dincolo de investiția de 100 de milioane de euro, conducerea companiei a anunțat crearea a 100 de locuri de muncă la Ploiești.

„România este un mediu favorabil investiților, cu oameni bine pregătiți și cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în 2016, creștere la care suntem mândri că am putut contribui și noi. Drept urmare, dorim să continuăm impactul pozitiv pe care îl avem în economia locală prin angajamentul nostru pe termen lung, inclusiv în securizarea celor peste 2.000 de locuri de muncă din întreaga țară și crearea altora în următorii ani”, a declarat Gemma Webb, director general British American Tobacco.

 

Fabrica de la Ploiești a fost construită în 1997, iar 50% din producție este exportată în 35 de țări. Planurile companiei sunt ca fabrica de la Ploiești să devină a doua ca mărime din Europa și cu un stimul total în economia românească de un miliard de euro, în următorii cinci ani.