Intenționezi să faci investiții imobiliare în Prahova? Află de ce să ții cont

0

Visul tot mai multor români, mai ales după declanșarea pandemiei, este de a se muta la casă. Își doresc mai mult spațiu în interior, dar mai ales propria grădină. Astfel încât doritorii de investiții imobiliare sunt în căutare activă de case și vile scoase la vânzare.

Dacă te numeri printre ei și intenționezi să achiziționezi o casă sau o vilă în Prahova, iată câteva lucruri care te-ar putea sprijini în demersul tău.

Atunci când cauți online case de vânzare în Prahova, vei putea găsi o ofertă foarte diversificată. Prețul unui astfel de imobil pornește de la sub 20.000 de euro, conform Imobiliare.ro (case la țară, în mijlocul naturii, numai bune de restaurat) și poate ajunge până la sute de mii de euro, în cazul unor vile cu suprafețe utile generoase, cu finisaje și mobilier de calitate și cu grădini spațioase. În Ploiești, de exemplu, prețul unei case aproape de zona centrală pornește de la 65.000 – 75.000 de euro, însă poate depăși 100.000 – 200.000 de euro, conform Imobiliare.ro.

Oferte există, găsirea casei sau vilei de vânzare în Ploiești sau în județul Prahova care ți se potrivește depinde de nevoile tale.

Iată câteva aspecte pe care le poți lua în calcul:

  • Caută casă de vânzare bazându-te nu doar pe nevoia ta actuală, ci și pe cea din viitor

În general, atunci când decizi să achiziționezi o casă sau o vilă, trebuie să iei în calcul faptul că acela va fi locul în care vei trăi pentru o perioadă lungă de timp. Cu atât mai mult cu cât o vei cumpăra cu ajutorul unui credit ipotecar.

Dacă acum familia ta este formată din trei membri, ar trebui să iei în calcul dacă vă mai doriți copii, dacă, de exemplu, în câțiva ani va fi nevoie ca unii dintre părinți să se mute cu voi etc. Sunt lucruri naturale care se întâmplă în viață, însă care, dacă nu le iei în calcul, vor avea un impact semnificativ asupra stilului tău de viață.

  • Imaginează-ți viața în casa pe care ți-o dorești

Ce stil de viață vei avea? Vei munci de acasă, vei avea nevoie să îți amenajezi și un birou, ai nevoie sau nu de cămară, de o cameră dedicată sportului, cum vrei să îți amenajezi curtea, ai suficient spațiu să fac tot ceea ce îți dorești? Ai nevoie de garaj? Poate chiar de unul dublu?

Punând pe listă toate aceste aspecte, vei avea o imagine mai clară asupra tipului de casă de vânzare în Prahova pe care o cauți.

  • Verifică calitatea țevilor și a celorlalte elemente care, dacă ar trebui înlocuite, ar presupune o cheltuială suplimentară

De cele mai multe ori, cumpărătorii de case sunt atenți la aspectul exterior, fără să acorde, cel puțin în faza inițială, atenție unor aspecte ascunse care pot avea impact serios asupra bugetului lor chiar înainte să se poată muta în noua achiziție. Cele mai neplăcute probleme care pot apărea la o casă sunt cele legate de țevi, cu atât mai mult cu cât a trecut ceva vreme de când imobilul a fost construit. Verifică în ce stare sunt cele din casa pe care intenționezi să o cumperi.

  • Fii flexibil și deschis spre alternative

Este clar foarte important să știi ceea ce îți dorești de la viitoarea ta locuință, însă, dacă casele scoase la vânzare pe care le vizionezi nu bifează toate cerințele, nu uita să te gândești și la potențialul clădirii sau al terenului respectiv. Dacă, de exemplu, vrei să aibă piscină și nu reușești nicicum să găsești anunțuri de acest gen, fii deschis și mergi să vizionezi și alte oferte care, de exemplu, poate au o suprafață de teren mai mare. Îți vei putea amenaja în timp o piscină exact așa cum îți dorești.

  • Informează-te cu privire la unitățile de învățământ din zonă

Dacă ai copii sau îți dorești să îți mărești familia, calitatea grădinițelor și școlilor din zonă ar trebui să cântărească în decizia de a achiziționa o casă. Drumurile lungi până și de la grădiniță sau școală nu fac altceva decât să îți consume din timpul zilnic și să îi frustreze pe copii pentru că înseamnă implicit trezit mai devreme.

  • Analizează ușurința cu care această casă ar putea fi vândută în viitor

Sigur. Tu îți cauți o casă în care să trăiești, de care să te bucuri, însă nu se știe niciodată ce se va întâmpla și poate vei fi nevoit să o vinzi. Va fi această casă o ofertă atractivă pentru alți cumpărători? Care sunt planurile de dezvoltare ale zonei? Va rămâne doar o zonă de case sau sunt deja în plan diferite proiecte rezidențiale care vor aglomera zona?

  • Colaborează cu un agent imobiliar de încredere

O decizie atât de importantă și o investiție imobiliară de asemenea amploare trebuie să fie făcută atât fiind foarte bine informat cu privire la evoluția pieței, cât și fiind sfătuit de un specialist. Un agent imobiliar cu experiență te poate ajuta în toate etapele cumpărării unei case: de la identificarea unor oferte pe care să le vizionezi, până la verificarea documentației și la semnarea contractelor.

Poți discuta cu unul dintre membrii echipei agenției imobiliare RE/MAX Destine din Ploiești și poți beneficia de expertiza lor.

Toate aceste aspecte pe care le iei în considerare în situația în care ești în căutarea unei case de vânzare sunt valide și în situația în care, de exemplu, cauți apartamente de vânzare în Ploiești, cu excepția celor legate de spațiul exterior.

(P)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău