Are doar 23 de ani și se poate mândri cu o carieră impresionantă în luptele de contact. Amansio Paraschiv, ploieșteanul cunoscut și ca ”Vikingul”, este „produsul”unui alt ploieștean celebru, stomatologul – antrenor, Eduarth Limboșeanu.
Ploieștiul se poate lăuda că este pepiniera de talente sportive, în ceea ce privește luptătorii. Ploieșteni precum Leonard Doroftei sau Adi Diaconu au făcut istorie în box. Tot cu boxul a început și tânărul Amansio. Tatăl Vikingului este nimeni altul decât Gheorghe Paraschiv, dublu campion al României la box. Așa că Amansio a purtat mănușile, în joacă, încă de la 3 ani, când tatăl lui a câștigat primul titlu. Amansio nici nu s-a gândit la o altă carieră. A făcut performanță în box, iar până la 18 ani a adunat 7 titluri de campion național de box. A fost și momentul când a considerat că nu mai poate da nimic aici, iar viața lui a cunoscut o cotitură decisivă.
”Acum cinci ani a venit la mine Amansio. A spus că vrea să facă kickboxing. Îl cunoșteam pe tatăl lui și știam de performanțele tânărului. Am știut din prima clipă că va deveni un campion. Antrenamentele au fost dure, însă în scurt timp Amansio putea să își folosească eficient și brațele, dar și picioarele. Acum poate face KO pe oricine, doar cu o lovitură de picior”, spune medicul Eduarth Limboșeanu, cel care îi este nu doar antrenor, ci și un prieten adevărat. Așa a început să adune repede titluri Vikingul de Ploiești. Părea că nimic nu-i poate sta în cale celui considerat în lumea luptelor de contact de neînvins. Și nici nu a fost în ultimii ani. Cel mai important titlu este cel de campion mondial.
Superkombat a fost pentru Amansio o rampă de lansare, iar performanțele lui au făcut să fie acum curtat de organizatorii celor mai tari gale K1 din întreaga lume. ”Nu sunt mândru, ci foarte mândru de Amansio. Faptul că l-am antrenat în acest sport și împreună am obținut performanță ne-a apropiat. La fel ca toți marii sportivi, nici Amansio nu a fost ocolit de greutățile vieții. Așa că au fost multe momente când nu i-am fost doar antrenor, ci i-am ținut loc și de tată. Iar legătura care s-a sudat între noi, nu poate fi distrusă. Ne antrenăm zilnic , iar Amansio s-a dovedit un sprotiv serios, disciplinat, un om minunat”, mai spune Eduarth Limboșeanu despre cel mai drag elev al lui.
Vikingul a obținut în anul 2012, titlul de dublu campion european WAKO, iar apoi a continuat să lupte la profesioniști. În același an a câștigat titlul în Local Kombat. A urmat o evoluție spectaculoasă și a reușit să câștige în China, The World MAX Return, unde au participat mai mulți campioni K-1 Max. la categoria 70 kg.
Lovitura de genunchi este specialitatea lui Amansio Vikingul, iar experiența din box l-a ajutat foarte mult. Anul trecut, Amansio Paraschiv s-a impus în faţa lui Imeri, campionul versiunii World Kickboxing Association, reuşind să devină primul tricolor deţinător al centurii New Heroes, dedicată campionilor din noua generaţie.