Am stat de vorbă cu un polițist rutier despre cazul fetiței ucise de o mașină de poliție: ”Suntem obligați să ne asigurăm și când suntem în misiune”

0

Un caz terifiant, care aduce în discuție responsabilitatea celor cărora li se încredințează dreptul de a conduce autospeciale de poliție, ISU sau SAJ. ”A fost sau nu în misiune polițistul care a accidentat două fetițe nevinovate, una dintre acestea pierzându-și viața?” – aceasta pare a fi întrebarea momentului, pe care o vedeți pusă insistent pe rețelele de socializare. Noi, echipa ICars, abordăm diferit această speță, discutând despre felul în care mașina a fost condusă.

Nu este pentru prima oară când o astfel de autospecială este implicată într-un eveniment rutier grav. Și nu este vorba doar despre mașini de poliție, ci și despre cele ale SAJ și ISU. Așadar, sunt autospeciale destinate salvării vieților unor oameni sau prinderii unor răufăcători. Specificul acestor activități presupune și dreptul de a se deplasa în condiții speciale, pentru a putea să intervină la timp.

Știrea inițială: O fetiță de 13 ani a murit și o alta de 11 ani a fost grav rănită după ce au fost lovite de o mașină de Poliție, pe strada Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. Copilele au fost surprinse de autospeciala MAI în timp ce traversau strada.

Citește AICI detalii despre accident și momentele șocante de după, teme care au generat analiza ICars de astăzi.

Condițiile speciale înseamnă că se pot deplasa cu viteză peste limita legală pentru autovehiculele normale, că au prioritate chiar și acolo unde Codul Rutier prevede alte reguli în anumite configurații. Totuși, ”prevederile legale speciale” vin la pachet și cu obligații din partea celor care le conduc.

În acest sens, am discutat cu un polițist rutier, cu mulți ani de experiență la volanul unor autospeciale și cu sute de deplasări în condițiile descrise mai sus. Acesta a dorit să își păstreze anonimatul, însă a ținut să ne aducă în atenție ce înseamnă să te deplasezi responsabil la volanul unei astfel de mașini, indiferent de misiunea în care ai fost trimis.

Citește AICI discuția pe care echipa ICars a avut-o cu un polițist cu experiență în cadrul Serviciului Rutier.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău