icars.ro – Când mașina e mai inteligentă decât șoferul

0

A făcut un LIVE pe facebook pentru că a vrut să le arate tuturor ce știe să facă inteligența artificială din dotarea mașinii sale. Rezultatul: inteligența mașinii a eșuat, cea a șoferului a fost dată dispărută. Atenție, limbaj licențios!

Aflat pe bancheta din spate a unui Peugeot dotat cu sistemul ”Lane Assist”, care permite în anumite condiții ca mașina să meargă pe o traiectorie în funcție de marcajele rutiere și de obstacolele din față, un șofer a dorit să facă o demonstrație ”de forță”, finalizată ieșirea în decor a mașinii.

Practic, șoferul trecuse pe bancheta din spate, lăsând mașina să se conducă singură, pe autostradă. La un anumit moment al deplasării, marcajul rutier s-a schimbat, în condițiile în care din acel loc se putea face o încadrare pentru părăsirea autostrăzii prin dreapta. Sistemul ”inteligent” al mașinii nu a mai făcut față deplasării în condiții de siguranță, aceasta ieșind în decor. (video la final)

Dacă mașinii îi putem acorda circumstanțe atenuante în privința erorilor generate de inteligența artificială, șoferului ne este greu să îi găsim vreo scuză pentru lipsa totală a inteligenței. Din fericire, nicio altă persoană nu a avut de suferit.

*se fac cercetări pentru identificarea șoferului și tragerea acestuia la răspundere pentru comportament iresponsabil în trafic.

Articol susținut de www.icars.ro

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău