apartamente-anl-libere-criza-locuinte.jpg

În contextul unei crize acute de locuințe în patrimoniul municipalității, mai multe apartamente ANL din zona 9 Mai nu sunt locuite.

Aproape 200 de ploieșteni figurează la această oră pe lista de așteptare pentru a primi o locuință de la Primăria Ploiești. Vorbim de cereri fie pentru o locuință socială, fie de o locuință pentru persoanele evacuate din casele naționalizate.

În ciuda lipsei acute de locuințe libere în patrimoniul municipalității, există însă și câteva situații atipice. Este vorba despre mai multe apartamente ANL care la această oră stau goale, pentru că nu au fost încă repartizate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Mai multe apartamentelor ANL sunt libere în blocurile T1 - T16, în zona 9 Mai Ploiești. De cel putin 6 luni sunt foarte multe apartamente libere în aceste blocuri. La doar două scari,din 16 apartamente cinci sunt libere. De ce nu au fost repartizate până acum, care este miza? Nu sunt oameni care au nevoie? Poate vă pot spune cei de la Patrimoniu și situația intabulării acestor blocuri”, este doar una dintre sesizările venite pe redacția Observatorulph.ro

Informația că există la această oră locuințe libere a ajuns și la Comisia pentru protecție și asistență socială din cadrul Consiliului Local, însă, spun cei care fac parte din acest organism, apartamentele au devenit libere în luna decembrie.

„Apartamentele au fost eliberate la sfârșitul anului, în luna decembrie, iar timpul a fost scurt pentru repartizarea lor. Pentru repartizarea acestor locuințe trebuie mai întâi aprobat, în Consiliul Local, proiectul referitor la lista de prioritate pentru anul 2018, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței CL. Ulterior, în prima ședință a comisiei Consiliului Local va fi analizat fiecare caz în parte pentru a propune repartizarea acestor locuințe libere. Tot atunci se va analiza și statul acestor locuințe”, a declarat pentru Observatorulph.ro Robert Vâscan, consilier local, președintele Comisiei pentru protecție și asistență socială din cadrul Consiliului Local Ploiești.

Consilierul local Marilena Stanciu susține că aceste apartamente au avut statutul de locuințe care urmau să fie repartizate persoanelor evacuate din casele naționalizate.

A existat o hotărâre de Guvern ca aceste apartamente să fie locuințe pentru persoanele evacuate din casele evacuate și, conform legii, schimbarea destinației se poate face tot printr-o hotărâre de Guvern”, ne-a declarat consilierul local Marilena Stanciu, membru al Comisiei pentru protecție și asistență socială.. 

Citește și: 160 de ploieșteni au depus cereri la primărie pentru o locuință. O nouă listă de prioritate în 2018 - proiect

La Ploiești, aleșii locali au fundamentat deja proiectul privind stabilirea listelor de priorități pentru repartizarea locuințelor.

Cât privește intabularea pentru locuințele ANL, astfel încât acestea să poată fi achiziționate de către actualii chiriași asta este o altă problemă.

La Ploiești a demarat intabularea locuințelor în urmă cu aproape trei ani, însă procedura a trebuit să fie reluată pentru că prima intabulare nu a inclus și spațiile comune. 


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...