FB_IMG_1476522215346.jpg

“Consilierii locali nu pot convoca și nu pot cere convocarea consiliului local în ședință de îndată”, consideră conferențiarul universitar Mihai Apostolache, Director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative din cadrul UPG Ploiești.

 

“Pentru că în spațiul public a apărut informația potrivit căreia o parte dintre consilierii locali din consiliului local al Municipiului Ploiești au demarat procedura de convocare a consiliului local al Municipiul Ploiești în ședință de îndată, se impun câteva observații:

Potrivit Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, consiliul local se poate întruni în ședință ordinară, în ședință extraordinară și în ședință de îndată. Inițiativa convocării consiliului local în ședință o poate avea exclusiv primarul, în cazul ședinței ordinare, primarul, prefectul și cel puțin o treime din numărul membrilor consiliului, în cazul ședinței extraordinare, iar în cazul ședintei de indată, primarul și prefectul. În toate cazurile, însă, convocarea consiliului local în ședință se face de către primar. Consilierii locali pot solicita primarului, si nu secretarului unității administrativ-teritoriale, convocarea consiliului local în ședință extraordinară, însă nu pot convoca deliberativul local în ședință. Consilierii locali pot cere primarului să convoace consiliul local doar în ședință extraordinară, nu și în ședință de îndată, pentru că dacă legiuitorul ar fi dorit acest lucru, l-ar fi reglementat expres. Excepțiile, cum este cea prevăzută în art. 39 alin.2 din legea administrației publice locale, sunt de strictă interpretare și aplicare.

În concluzie, primarul este singurul subiect abilitat de legiuitor să convoace ședința consiliului local, iar secretarul unității administrativ-teritoriale concretizează manifestarea de voință a primarului. Consilierii locali nu pot convoca și nici nu pot cere primarului convocarea consiliului local în ședință de îndată, ci pot doar solicita convocarea consiliului local în ședință extraordinară.”

 

petrolul-psd.jpg

 

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....