Reducerea costurilor energetice ale UPG Ploiești și reducerea pierderilor de energie termică pentru creșterea eficienței energetice în campus sunt doar două dintre obiectivele unui proiect derulat cu fonduri norvegiene, care își propune realizarea unui sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală. Consiliul Județean Prahova va co-finanța investiția cu peste 200.000 de euro.
Proiectul vizează implementarea unui sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală, aplicat în campusul Universității Petrol- Gaze din Ploiești, investiție derulată cu finanțare norvegiană.
Citește și: UPG Ploiești va folosi energia geotermală pentru încălzirea campusului universitar. Proiect cu fonduri norvegiene, co-finanțat de Consiliul Județean Prahova
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova, programată la finele lunii octombrie, se propune semnarea unui nou contract de asociere a județului cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, pentru co-finanțarea proiectului.
Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, Consiliul Județean Prahova va aloca 202.300 euro (diferența până la suma totală a co-finanțării de 238.000 euro asumată prin contractul de asociere din 2020), contribuția financiară a UPG Ploiești fiind de 1.670 euro.
Reamintim faptul că proiectul face parte din ”Programul pentru energie în România” finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014- 2021.
Proiectul a demarat în 2021 și, potrivit raportului care însoțește proiectul de hotărâre, valoarea totală a proiectului este de 1.594.670 euro, din care grantul acceptat este de 1.355.000 euro, iar valoarea cofinanțării este de 239.670 euro.