- Publicitate -

Ce nereguli a constatat Camera de Conturi Prahova la Primăria Ploiești: plăți pentru lucrări neefectuate și majorări ilegale de tarife. Reacția Municipalității

Data:

Majorarea nelegală a unor tarife utilizate în facturile transmise municipalității și decontate de aceasta, dar și plăți pentru lucrări neefectuate. Acestea sunt doar două dintre neregulile constatate de Camera de Conturi Prahova la ultimul control efectuat, în 2021, care a vizat activitatea începând cu 2018 de la Primăria Ploiești. Municipalitatea a contestat măsurile dispuse de Camera de Conturi în urma ultimului control efectuat. Totodată, municipalitatea a precizat că a efectuat, în termenul legal, acțiune în contradictoriu cu Camera de Conturi Prahova și Curtea de Conturi a României, prin care a dispus anularea măsurilor dispuse și menținute în urma controlului efectuat în 2021.

- Publicitate -

Pe lista neregulilor constatate de Camera de Conturi Prahova în timpul controlului efectuat, în 2021, la Primăria Ploiești figurează faptul că „în perioada 01.08.2018 – 31.07.2021, U.A.T.M. Ploiești a plătit în mod nejustificat unor societăţi comerciale suma nedatorată de 302.855 lei și altei societăți comerciale, suma nedatorată de 154.462 lei, prin majorarea nelegală a tarifelor utilizate în facturile transmise entității și decontate de aceasta, pentru imobilizarea sumelor plătite nelegal urmând ca entitatea să calculeze penalități contractuale”.

Totodată, Camera de Conturi Prahova a reținut că „în perioada 2020 – iunie 2021, în cazul a zece contracte din care 6 de consultanță și proiectare și 4 de execuție, U.A.T.M. Ploiești a efectuat plăți din bugetul local de la titlul II „bunuri şi servicii”, articolul 20.01.30 „Alte bunuri  și servicii pentru întreținere și funcționare” și respectiv 20.30.09 „Executarea silită a creanțelor bugetare”, reprezentând penalități de întârziere și cheltuieli de judecată stabilite prin sentințele emise de către instanțele de judecată, în valoare totală de 11.150.007,44 lei, fără să facă demersuri pentru stabilirea cauzelor care au condus la plata acestor sume din bugetul local şi a persoanelor prin a căror acțiune sau inacțiune s-a ajuns în această situație și fără să recupereze sumele plătite de la persoanele răspunzătoare”.

Citește și: Imagini cu noua fântână arteziană din Ploiești. Este dotată cu spoturi submersibile de diverse culori – FOTO

Tot în urma controlului, conform sintezei rezultatelor de audit financiar, „din verificarea plăţilor efectuate de entitate în anul 2020 de la titlul II „bunuri şi servicii”, articolul 20.02 „Reparații curente”, s-a constatat că în perioada 30.12.2020 – 14.01.2021, U.A.T.M. Ploiești a plătit în mod nejustificat unei societăţi comerciale suma nedatorată de 702.462,52 lei, pentru lucrări neefectuate, pentru imobilizarea sumei fiind calculate de entitate în timpul controlului – 457 11.150 18 774 4 penalităţi în sumă de 71.510,32 lei”.

- Publicitate -

Conform aceluiași raport, în anul 2020, Administrația Parcului Memorial Constantin Stere, „a plătit în mod nejustificat unei societăți comerciale suma de 50.656,44 lei, de la capitolul bugetar 67.02.05.03 „Întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement”, art. 70.01.01 „Construcții”, pentru lucrări neexecutate ]n cadrul contractului având ca obiect „Adăpost animale exotice”, pentru imobilizarea sumei fiind calculate accesorii în sumă de 3.039,39 lei”.

Răspunsul Primăriei Ploiești

Observatorulph.ro a solicitat, la data de 20 aprilie 2022, un punct de vedere cu privire la abaterile constatate de Curtea de Conturi Prahova, precum și modul în care acestea au fost soluționate.

În adresa transmisă la redacție, Primăria Ploiești a precizat că a formulat o contestație decizia Camerei de Conturi a județului Prahova și, totodată, „Municipiul Ploiești a formulat, în termenul legal, acțiune în contradictoriu cu Camera de Conturi Prahova și Curtea de Conturi a României, prin care a solicitat anularea măsurilor dispuse prin Decizia nr. 30/2021 și menținute prin Încheierea nr. 15/2022.

- Publicitate -

Litigiul a fost înregistrat la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal de la Tribunalul Prahova.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -