Ninsori și vânt puternic în zona de munte din Prahova. ANM a emis mai multe atenționări de vreme rea

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe atenționări meteo de lapoviță și ninsori, inclusiv un cod galben pentru zona de munte din Prahova. Tot în zona de munte se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h.

Iarna își intră în drepturi în zona de munte din Prahova. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo, dar și un cod galben de ninsori.

Informare meteo – Avertizarea este valabilă, în zona de munte, în intervalul 30 noiembrie, ora 10.00 – 01 decembrie, ora 20.00.: 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20

Pe lista fenomenelor vizate figurează intensificări temporare ale vântului, dar și precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

„În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cod galben 1 – Atenționarea de cod galben intră în vigoare în intervalul 30 noiembrie, ora 10.00 – 30 noiembrie, ora 20.00, fiind vorba de intensificări ale vântului în zonele Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit”, a precizat ANM.

Cod galben 2 – Atenționarea ANM de intensificări ale vântului și de ninsori în zona de munte, inclusiv din Prahova, este valabilă în intervalul 30 noiembrie, ora 20.00 – 01 decembrie, ora 16.00,

„În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice”, a precizat ANM.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău