Săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din Ploiești vor funcționa fizic, indiferent de rata de vaccinare a personalului

0

Ploieștiul a ieșit din scenariul roșu, iar miercuri, 24 noiembrie, rata de incidență a scăzut până la 2,57. Dacă până vineri rata de incidență se va menține sub 3 cazuri la mia de locuitori, de joi, 2 decembrie, după mini-vacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, toate școlile și grădinițele din Ploiești vor funcționa fizic, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Potrivit legislației în vigoare, în localitățile cu rata de infectare mai mică de 3, toate unitățile de învățământ se redeschid, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Citește și Situația Covid-19 la nivelul fiecărei localități din Prahova. La Ploiești a scăzut la 2,57

Cum la Ploiești rata de incidență scade de la o zi la alta, astăzi fiind de 2,57, este foarte posibil ca vineri, ziua care este luată în considerare, potrivit regulilor din ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, să fie sub 3 la mie.

Asta înseamnă că de săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din Ploiești se vor redeschide.

Citește și Inspectoratul Școlar Județean Prahova: Peste 80% dintre cadrele didactice s-au vaccinat

Măsura ar trebui să se aplice de luni, 29 noiembrie, însă până joi, 2 decembrie nu se vor face cursuri, fiind zile libere.

Pentru localitățile din Prahova unde rata de infectare va rămâne peste 3, se aplică criteriul ratei de vaccinare a angajaților școlii, care trebuie să fie de cel puțin 60%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău