Ședință la Consiliul Județean Prahova pentru drumul Valea Doftanei-Săcele, alternativa la DN 1- Valea Prahovei

0

Ieri, la sediul Consiliului Județean Prahova a avut loc o nouă întâllnire cu reprezentanții instituțiilor implicate în realizarea drumului județean DJ 102 Valea Doftanei-Săcele, ca alternativă la DN 1-Valea Prahovei.

Comunicatul Consiliului Județean Prahova:
Pentru a preveni potenţialele blocaje care ar putea fi generate de către legislaţia în domeniu, Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Braşov organizează periodic întâlniri cu toţi factorii implicaţi în întocmirea documentaţiei şi eliberarea avizelor obligatorii, astfel încât demararea lucrărilor la DJ102I, de la Valea Doftanei până la Săcele, să se concretizeze în cel mai scurt timp.
La şedinţa de miercuri, găzduită de către CJ Prahova, au participat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene din Prahova şi Braşov, ai Gărzilor Forestire din cele două judeţe, ai Companiei Naţionale de Investiţii, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Prahova, ai Primăriei Valea Doftanei şi ai firmelor de proiectare şi consultanţă.
În cadrul şedinţei tehnice au fost dezbătute etapele premergătoare procedurii de expropriere şi iniţierii şantierului propriu-zis. Ca la fiecare întâlnire de acest gen, discuţiile au vizat, cu proponderenţă, blocajele care ar putea fi generate de lanţul birocratic, fiind identificate şi o serie de soluţii, dar stabilite şi termene clare pentru instituţiile judeţene care au de emis o serie de avize.
DJ 102I vine în continuarea variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, una dintre priorităţile preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi va reprezenta o alternativă pentru traficul aglomerat de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN 1A (Valea Teleajenului). Finanţarea tronsonului care face legătura între cele două judeţe urmează să fie realizată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău