Două familii din Bușteni, cazate gratuit la Mănăstirea Caraiman, după ce locuințele le-au fost inundate din cauza viiturii puternice. O altă familie locuiește provizoriu la o pensiune din localitate

0

Ploile torențiale care au căzut la Bușteni au afectat zeci de locuințe, gospodării și beciuri. După viitura puternică, două familii din localitate au fost cazate gratuit la Mănăstirea Caraiman din Bușteni. O altă familie a fost cazată, tot gratuit, la o pensiune. Autoritățile locale încă lucrează la definitivarea raportului final cu privire la pagubele provocate de viiturile puternice care au au afectat, marți dimineața, localitatea.

Ploile torențiale care au căzut marți dimineața în zona de munte nu au rămas fără efecte. Viiturile puternice au provocat mai multe inundații, în special în Bușteni și în Sinaia.

Citește și: Rupere de nori la Bușteni. Trafic blocat pe DN1 din cauza unei viituri puternice – VIDEO, FOTO

„La Sinaia au fost inundate 7 anexe gospodărești. La Bușteni, din cauza inundațiilor, două familii, prin grija autorităților locale, au fost mutate la Mănăstirea din Bușteni. Nu au avut casele distruse sau afectate din punct de vedere al structurii de rezistență, însă pe durata lucrărilor pentru înlăturarea aluviunilor din gospodării a fost luată această decizie. Tot prin grija autorităților locale, ieri, au fost distribuite alimente și apă cetățenilor, iar pe timpul viiturilor 10 persoane au fost evacuate preventiv”, a precizat Felix Bulearcă, subprefectul județului, care a precizat că pe durata fenomenelor meteo s-a intervenit operativ cu mai multe utilaje.

Citește și: Noi imagini cu inundațiile de la Bușteni. O viitură puternică a blocat DN1 – VIDEO – UPDATE

Potrivit primarului orașului Bușteni, Laurențiu Mircea Corbu, pe lângă cele două familii cazate provizoriu la Mănăstirea Caraiman, încă o familie este cazată gratuit la o pensiune din localitate.

„Sunt opt persoane cazate gratuit la Mănăstirea Caraiman și la o pensiune din localitate. Pe lângă viitura care s-a format pe pârâul Jepi, mai avem câteva zone afectate de alte viituri, care au afectat ziduri de sprijin și două poduri. Aseară, la ora 18.00, erau 65 de case, gospodării și beciuri, precum și anexe gospodărești afectate de inundații”, a precizat primarul orașului Bușteni, Laurențiu Mircea Corbu, care a precizat că se lucrează la raportul final cu privire la constatarea pagubelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău