Troleibuzele noi de la Ploiești au rămas în drum din cauza căldurii. Explicația TCE

1

Șase dintre troleibuzele noi aduse la Ploiești au deja probleme din cauza temperaturilor atmosferice ridicate. Reprezentanții TCE Ploiești susțin că, miercuri, calculatoarele montate pe mijloacele de transport s-au blocat după ce temperatura atmosferică a depășit 38 de grade Celsius, motiv pentru care s-a luat decizia să fie duse într-o zonă… „umbroasă”.

Situație mai mult decât hilară, la Ploiești. Mai multe troleibuze noi care au venit la Ploiești nu au mai putut fi lăsate în trafic după ce calculatoarele montante pe mijloacele de transport s-au blocat din cauza temperaturilor atmosferice ridicate. Cel puțin așa susțin reprezentanții TCE Ploiești.

„Din 12 troleibuze, șase au avut această problemă tehnică, situație care s-a regăsit și la troleele de la Brașov și de la Galați, livrate de același furnizor. La o temperatură atmosferică minimă de 38 de grade Celsius, calculatoarele care sunt montate deasupra troleibuzelor înregistrează o problemă tehnică și nu mai funcționează. Am solicitat Primăriei Ploiești, iar Primăria a transmis deja o solicitare către furnizor să se ia legătura cu producătorul pentru a trimite o echipă de specialiști la fața locului pentru a seta calculatorul la o temperatură atmosferică mai mare de 40 grade Celsius”, a susținut Raul Petrescu, directorul tehnic al TCE Ploiești.

Situația înregistrată, ieri, potrivit directorului tehnic al TCE Ploiești, nu a condus la perturbarea traficului pe cele două rute 44 și 202, transportul călătorilor fiind asigurat cu troleele vechi.

„În momentul în care s-a înregistrat această situație noi am procedat la relocarea troleelor într-o zonă umbroasă. Practic nu vorbim de o problemă a mijloacelor de transport, care sunt net superioare, iar calitatea acestora este recunoscută, ci doar de faptul că acest calculator trebuie să fie setat la o temperatură atmosferică mai mare”, a completat Raul Petrescu.

Primele cinci troleibuze achiziționate de către Primăria Municipiului Ploiești au intrat luni, 28 iunie, pe traseele 202 și 44. Acestea fac parte din lotul de 20 de troleibuze noi.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău