VIDEO: Vegetația abundentă din cimitirele ploieștene este pusă pe lipsa bugetului. Cum SGU nu e TCE, nici pomenile electorale nu curg

2

Unii se plâng din cauza gunoiului, alții din cauza gropilor, unii de starea domeniului public, alții de vegetația din cimitire. Așteptările au fost mari după alegerile locale, iar timpul trece…

Nu se pot face toate peste noapte. Cu asta suntem de acord și este de înțeles până la un punct. Doar că, nu punem toate problemele pe același palier și tot așteptăm să se rezolve. Unele dintre ele ar putea să își găsească rezolvarea destul de repede, dacă se dorește.

Spre exemplu, deși TCE este o gaură neagră pentru bugetul municipalității, administrată mai mereu dezastruos, se găsesc mereu soluții pentru acoperirea găurilor. Subvenția pentru persoanele de vârsta a treia nu are nicio legătură cu protecția socială, așa cum se susține, ci cu acoperirea aceleor găuri, prin subvenționarea unor călătorii de la bugetul local. Gratuitate au cei cu pensii până la 2500 de lei, dar și cei fără venituri. Nu este o formă de disicriminare față de cei care muncesc pe salariul minim pe economie, adică au cu peste 1000 de lei mai puțin/lună?

Despre problemele de la TCE am mai discutat și vom reveni în aceste zile cu date noi. Facem însă legătura în acest context cu o altă societate a municipalității ploieștene, respectiv SGU. Aceasta din urmă nu este privilegiată precum TCE.

SGU administrează cimitirele din Ploiești. O face cu ce are, cu cât are. Ne-am oprit astăzi la Cimitirul Bolovani. Jumătatea de la poarta principală arată bine, fiind destul de îngrijită. Cealaltă jumătate este motiv de enervare pentru cei care nu reușesc să răzbată până la morminte. Arată ca o junglă, iar asta se întâmplă pentru că nu sunt angajați care să acopere necesarul de activități.

Sunt 7 muncitori care trebuie să acopere toate activitățile de acolo. Teoretic sunt gropari, practic… fac de toate. Când nu sapă, toaletează vegetația, plus alte munci specifice. Rețineți, sunt 7 oameni, dar nu sunt toți la muncă 24/24, 7 zile din 7. Ar mai fi nevoie de 10 oameni, care doar asta să facă: să curețe vegetația în sezonul cald. Atât să aibă contract, ca să nu șomeze iarna. Nici pentru asemenea formă de colaborare nu sunt bani.

În acest caz, consecințele se văd, iar sesizările curg. Morții nu votează, rudele lor se enervează dar se mizează pe faptul că le trece. Trece și vara, vegetația abundentă dispare pe cale naturală și toată lumea va fi fericită până anul viitor.

O întrebare simplă: dacă aveți deficit de personal în acest sector, cum de s-a putut să se ia câte doi muncitori de la fiecare cimitir, care să fie duși la un alt loc luminat și cu verdeață, pentru a repara daunele produse de niște derbedei, un cimitir care nu este administrat de municipalitatea ploieșteană? Gestul este de apreciat, dar ne gândeam că și contribuabilii ploieșteni ar aprecia dacă ar fi respectați.

Video – observatorulph.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

2 COMENTARII

  1. Dar de mafia din cimitire nu spuneti nimic?! In cimitirul Bolovani, cel putin, sunt grupuri de indivizi agresivi fata de cetatenii care vor sa-si ingrijeasca singuri mormintele. Cat despre intretinerea aleilor, nici vorba!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău