Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești solicită prefectului declararea stării de alertă din cauza crizei gunoiului – VIDEO

0

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ploiești a adoptat în această dimineață o hotărâre prin care i se solicită prefectului de Prahova declararea stării de alertă din cauza crizei gunoiului.

Decizia va fi înaintată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

UPDATE VIDEO Declarația primarului Volosevici după ședința CSLU Ploiești:

Reamintim că primarul Ploieștiului a convocat, în regim de urgență, conducerea primăriei, pentru luarea măsurilor ce se impun în ceea ce priveşte situația grămezilor de gunoaie neridicate, de mai bine de o săptămâna, din oraș.

„Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deșeurile menajere de la populație, conform contractului pe care îl are cu cetățenii Ploieștiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş”

Neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborat cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie un atac la sănătatea populaţiei din Ploieşti.  Odată constatată starea de alertă în localităţile, unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va exista posibilitatea ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator.

Reamintim ploieştenilor că Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de A.D.I., singura structură care poate lua măsuri în ceea ce priveşte acest contract.

Declarația primarului Volosevici:

„La nivelul municipiului Ploieşti vom analiza posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate pentru activitatea de curăţenie căi publice, sau de a face contract (în baza unei proceduri de urgenţă) cu un alt operator care să asigure curăţenia în Ploieşti, pe perioada stării de alertă, constatată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator, decizia finală urmând  să fie luată prin votul Consiliului Local, într-o şedinţă pe care o vom convoca imediat după decizia CJSU.

Voi continua să transmit plângeri către Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, în speranţa că aceste instituţii vor aplica sancţiunile stabilite prin lege şi vor constata EVIDENŢA că Ploieştiul s-a transformat         într-un focar de  infecţie, un adevărat pericol pentru protecţia mediului şi un atac la sănătatea populației.

Pentru disconfortul creat ploieștenilor şi lipsa de respect faţă de oamenii corecți, plătitori de taxe şi impozite, într-un context pandemic care impune cetățenilor şi agenților economici măsuri deosebite, toleranța mea este ZERO.

În sensul celor afirmate anterior, voi transmite adrese oficiale, însoțite de acte constatatoare doveditoare, filmări şi fotografii tuturor factorilor de decizie la nivel local şi național pentru aplicarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea acestei încercări de a transforma Ploieștiul într-o rampă de gunoi.

Demersul meu nu va înceta până nu vom avea din nou un oraș curat!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău