Primăria Ploiești a depus plângere penală pentru actele de vandalism din oraș și a solicitat notă explicativă de la Poliția Locală

5

Primăria municipiului Ploiești a anunțat, sâmbătă, că, în noaptea de 30 aprilie – 01 mai 2021, au avut loc acțiuni organizate și concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coșurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum și ale obiectelor de mobilier stradal.

Aceste acțiuni, care denotă o lipsă crasă a unui elementar civism, nu mai pot fi tolerate, motiv pentru care s-a cerut, cu insistență și celeritate, suportul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și cel al Poliției municipiului Ploiești, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale, a anunțat Primăria Ploiești.

”Mizăm pe o implicare profesionistă a instituțiilor care au în atribuții liniștea și ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administrația publică locală le face, susținut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieșteni, să nu fie în zadar.

Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraș, pe un contract pe care ADI Deșeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova nu au avut nicio reacție în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploiești, salubritatea este strict legată de sănătatea publică și toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situație de pandemie.

Ne dorim un oraș curat, îngrijit și, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătății. Ploieștenii merită, cu prisosință, acest lucru iar noi, ca administrație locală, suntem datori să oferim acest confort!

Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanților Poliției Locale Ploiești, privind lipsa de reacție față de cele întâmplate. Totodată, Primăria municipiului Ploiești a formulat plângere penală privind acțiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești.

Citește și: Acte de vandalism în Parcul Mihai Viteazul din Ploiești. Un foișor a fost răsturnat, iar pe mai multe străzi au apărut coșuri de gunoi rupte – foto

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

5 COMENTARII

  1. Dar Politie, Jandarmerie mai exista in oras? Ca de bine de rau, Politia Locala tot o vad! Constat ca in lipsa vinovatilor reali, cineva trebuie sa fie vinovat iar asta este Politia Locala, vesnica vinovata, un fel de Acarul Paun. Intreb, pofi fi peste tot in acelasi timp? Pare a fi o obsesie, Politia Locala.

  2. Marius, polițiștii locali chiar nu își fac treaba, nu i-am văzut niciodată în punctele cheie, acolo unde gunoiul se arunca la întâmplare, unde se asculta muzica la maxim noaptea sau unde se fac grătare în fața blocului ziua în amiaza mare. În schimb ii vedem cum amendează cate o bătrână care vinde o legătură de patru la colt de strada sau, mai rău, o incatuseaza. Ma mir ca le iei apărarea, sau tu ești cumva polițist local?

  3. Bai esti nebun? La cati oameni, semafoare, stalpi, magazine, cladiri, adica sute de mii, crezi ca exista un politist sau jandarm sa va pazeasca si supravegheze pe voi???? Dupa cum vorbesti, esti comunitar :))

  4. Mergand fix pe rationamentul vostru, cum credeti ca politistii locali pot fi peste tot? Cati credeti ca sunt? Faceti o pauza si incercati sa va amintiti ce echipaj ati vazut ultima oare patruland prin cartierul vostru? Eu stau in Vest, vis a vis de cinema si de bine de rau vad echipaje de locali, politie, jandarmi, mai rar dar ma gandesc ca fiecare cu treaba lor. Daca ati vazut abuzuri, reclamati! Stereotipul cu patrunjelul… sa fim seriosi, macar astia nu merg la epilat in timpul serviciului, ce sa vezi! Daca vin jandarmii, aia bat, daca chemati politia, sunt la epilat, localii dau amenzi la patrunjel, mereu avem ceva de comentat si ma gandesc ca cei mai multi care au comentarii negative, sunt cei amendati, nu? Comunitarii au un limbaj al lor? cum este ala? dar jamdarmii, poltistii au si ei? Serios, lasati frustrarile si ganditi per ansamblu, nu ce vi se serveste. Paste fericit!

  5. Mai, ia nu va mai luati de saracutii milițieni, indiferent de marca sau model! Ei fac eforturi, sa ne asigure ceva in orasul acesta minunat, da??? Hai, la munca si lasati boscorodelile despre ei, ca poate va amendeaza ca nu purtati masca la toaleta din halele centrale! 🤯
    Serios acum, in Spania, Valls, la 10 minute trece patrula pe strada. Hai sa nu le mai cautam scuze alor nostri!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău