Ploieșteni cu care ne mândrim. Andrei Banu, fost ofițer de Investigații Criminale

0

Primăria Ploiești a publicat, miercuri, un nou episod din serialul „Ploieșteni cu care ne mândrim!”, de data aceasta dedicat fostului ofițer de Investigații Criminale, Andrei Banu, cel care nu a avut, în toată cariera sa, niciun caz nerezolvat.

Fost ofițer de Investigații Criminale, Andrei Banu a fost selectat în 1977 drept cel mai bun polițist din județ și desemnat să urmeze cursurile de experți judiciari, organizate, pentru prima oară, în România. În toată cariera sa nu a avut niciun caz nerezolvat.

Citește și: Confesiunile celui mai cunoscut criminalist din Prahova. Andrei Banu, omul care a văzut fața hâdă a morții de sute de ori – FOTO (arhiva personală)

”Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui!” este dictonul lui Jung – fondatorul psihologiei analitice, pe care col. (r), Andrei Banu, l-a urmat o viață întreagă.

Andrei Banu s-a născut acum 72 de ani, la poalele Caraimanului, într-o familie care i-a insuflat, de mic, dragostea pentru carte. Lectura a fost, pentru el, parte din propria ființă. Nu a conceput nici măcar o zi fără să citească, să cunoască, să descopere. Această dorință, de a ști mereu mai mult, de a anticipa și de a căuta neîncetat soluții, a fost motorul care l-a determinat ca după terminarea claselor primare și a liceului să urmeze cursurile Școlii de Poliție, la București.

Datorită parcursului său profesional de excepție și recunoașterii sale în plan național, îl regăsim, adesea, în echipa celor care, cu profesionalism, elucidează cazuri încâlcite în domeniul criminalității, scrie Primăria Ploiești.

„Când mă analizez, mă detest, însă când mă compar cu alții, mă declar mulțumit” declara, în stilu-i binecunoscut, col. Andrei Banu, parafrazându-l pe Blaise Pascal. ”Dacă ar fi s-o iau de la capăt n-aș putea să fac o altă meserie… Mi-a fost crez, m-a devorat zi și noapte, dar spiritul meu justițiar și dorința de a învinge răul au primat întotdeauna. Am rămas același ploieștean, devotat urbei sale. Nu-mi simt anii ca o povară ci, dimpotrivă, subscriu celor spuse de Gabriel Garcia Marquez: Vârsta nu este cea pe care o ai, ci cea pe care o simți. Eu simt că pot face, încă, multe pentru orașul meu!”. Cu siguranță, administrația ploieșteană, cea care l-a creditat, în anii trecuți, în funcția de consilier local, va transforma în soluții propunerile sale.

Andrei Banu – un profesionist desăvârșit, căruia Primăria municipiului Ploiești i-a rezervat un loc de onoare în GALERIA PLOIEȘTENILOR CU CARE NE MÂNDRIM!

Mai multe detalii – Facebook – Primăria Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău