Școala din Mitică Apostol, propusă să fie desființată începând din anul școlar 2021 – 2022- proiect

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local Ploiești va viza reorganizarea rețelei școlare pentru anul școlar 2021 – 2022. Pe lista de propuneri figurează și desființarea, din toamna acestui an, a Școlii Primare nr. 22 din Mitică Apostol, unde în prezent figurează înscriși 10 elevi, care învață în regim simultan. Consilierul local Cristina Toma-Cochinescu a anunțat că va solicita scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești.

Școala Primară nr. 22 din Cartierul Mitică Apostol nu are personalitate juridică aceasta fiind arondată, de la mai mult timp, la Școala „George Emil Palade” din Ploiești.

Proiectul privind desființarea școlii, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Prahova, a fost propus de către unitatea de învățământ și de către Primăria Ploiești pentru că, în prezent, la unitatea de învățământ are înscriși numai 10 elevi, care învață în regim simultan.

„Este vorba despre o propunere de reorganizare a rețelei școlare pentru anul școlar 2021 – 2022. Propunerea este în beneficiul copiilor”, a declarat Ilona Rizea, inspectorul școlar general al IȘJ Prahova, care a precizat că autoritatea locală va identifica o soluție și pentru transportul elevilor.

Dacă proiectul este aprobat, începând cu anul școlar 2021 – 2022 elevii de la Școala Primară nr. 22 din Mitică Apostol ar urma să învețe la Școala George Emil Palade din Ploiești.

Propunerea nu este însă îmbrățișată de consilierul local Cristina Toma Cochinescu, aceasta anunțând, pe pagina de Facebook, că va solicita scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

„Voi solicita scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 25 februarie 2021 a Consiliului Local și neintroducerea acestuia până ce nu va fi înfăptuit un recensământ școlar care să aibă ca repondenți toți locuitorii din cartierul Mitică Apostol și care să justifice desființarea unei unități de învățământ”, a precizat consilierul local Cristina Toma Cochinescu.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău