Primăria Ploiești se va împrumuta 28 de milioane de lei. Lista lucrărilor de investiții propuse să fie co-finanțate din credite

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, vineri, două proiecte de hotărâri de Consiliu Local pentru accesarea a două credite, cu o valoare totală de 28 de milioane de lei. Banii ar urma să fie destinați pentru o serie de investiții, în vederea asigurării co-finanțării proiectelor cu fonduri europene.

Primul credit, cu o durată de 13 ani și o perioadă de grație de 3 ani, ar urma să aibă o valoare de 10 milioane de lei, din care ar urma să fie co-finanțate cinci proiecte cu fonduri europene.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, creditul ar urma să asigure co-finanțarea pentru terminalul multimodal de la Spitalul Județean, pentru modernizarea străzii Gheorghe Gr. Cantacuzino, în zona pasajului CFR de la Podul Înalt, prin lărgirea la patru benzi, dar și pentru asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii dintre Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare al domeniului public al piețelor gărilor, precum și realizarea regenerării urbane în zona mărginașă Ploiești – cartierul Pictor Rosenthal.

Cel de-al doilea credit, cu o valoare de 18 milioane de lei, ar urma să aibă o valoare de 13 ani și o perioadă de grație de 3 ani, iar ca investiții este prevăzută restaurarea parțială la fațada și acoperișul Colegiului Național IL Caragiale. Totodată lista de investiții mai vizează extinderea capacității la căminul de bătrâni și străpungerea pe strada Laboratorului, în prelungirea străzii Ghe. Gr. Cantacuzino.

Cele două proiecte au fost aprobate cu 21 de voturi pentru, fiind înregistrate și două abțineri, ale consilierilor locali Cristian Ganea și Bogdan Lupu, de la Pro România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău