Drumul gropilor de la Trestienii de Jos din Dumbrava – VIDEO, FOTO

La aproximativ 20 de kilometri de Ploiești, în Trestienii de Jos, din Dumbrava, principala problemă a localnicilor o reprezintă drumul, care este plin de gropi, de la un capăt la altul. Reprezentanții Primăriei Dumbrava susțin că în fiecare an drumul a fost pietruit, însă, din cauza mașinilor de mare tonaj, artera de circulație e plină de gropi. Administrația locală încearcă să obțină finanțare pentru asfaltare de la Compania Națională de Investiții.

Anul 2021… La aproximativ 20 de kilometri de Ploiești, în Trestienii de Jos, drumul pare a fi bombardat. Peste tot sunt cratere, iar artera de circulația pare mai degrabă special amenajată pentru competițiile de Off road. Pentru conducătorii auto care se încumetă să plece la drum, fiecare deplasare poate fi o nouă încercare.

Mai mulți cititori ai Observatorulph.ro ne-au trimis imagini cu artera de circulație care este plină de gropi de la un capăt la altul.

„Satul se numește Trestienii de Jos, din comuna Dumbrava județul Prahova. Nu este asfaltat… A fost asfaltat în urmă cu 5 – 6 ani și acum arată în felul acesta! Domnul Primar ne tot spune să avem răbdare de câțiva ani! El asfaltează tot satele care au cel puțin un strat de asfalt!”, ne-a scris la redacție un cititor al Observatorulph.ro.

„Cum să nu-ți rupi mașini. Sunt gropi peste gropi. Nici nu poți să le ocolești. Eviți una și dai în cealaltă.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea reprezentanților Primăriei Dumbrava.

Viceprimarul comunei, Gheorghe Niță, susține că drumul a fost pietruit în fiecare an, însă din cauza mașinilor de tonaj care circulă în zonă s-au format gropi.

„Drumul a fost pietruit și anul trecut, dar și în urmă cu doi ani… Din cauza mașinilor de tonaj care circulă în zonă, unde sunt terenuri agricole, iar cei care au în arendă vin cu utilaje de peste 40 de tone pentru a căra produsele agricole, drumul se deteriorează de fiecare dată. Noi am depus un proiect pentru atragere de finanțare, în vederea asfaltării, la CNI (n.r. Compania Națională de Investiții, pentru că sumele necesare pentru asfaltare sunt prea mari, având în vedere că în zonă trebuie să fie efectuate lucrări complexe. Din cauza infiltrațiilor de apă sunt necesare drenaje. Anul acesta, proiectul depus la CNI va fi reactualizat”, ne-a declarat Gheorghe Niță, viceprimarul comunei Dumbrava.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Nu este primul filmulet sau prima fotografie ! Acum 2 sau 3 ani am trimis și eu către redacție . Acel primar nu a făcut nimic pentru acei oameni drumul varza , nu au apa potabila dar are câțiva susținători „minunatul” primar. Mașinile grele ar trebuii sa meargă pe un drum secundar cum era acum mulți ani sau dacă îl rup sa suporte costul refacerii .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău