fbpx

1ad8b5c9-primaria-aricestii-rahtivani.jpg

Pe rolul instanțelor de judecată din Prahova s-a derulat un proces mai puțin obișnuit. Instanța a anulat o hotărâre a Consiliului Local Ariceștii Rahtivani prin care premierea sportivilor comunei era limitată față de nivelul stabilit anterior de aceiași aleși. Acum, primăria este obligată să plătească aproximativ 150.000 de lei elevilor cu rezultate sportive deosebite, mai ales la arte marțiale. Cum s-a ajuns aici?

Pe 3 iulie 2017, consilierii locali ai PSD, ALDE și PNL din Ariceștii Rahtivani, au votat un proiect de hotărâre prin care premiile acordate sportivilor din comună au fost limitate la câte o singură medale obținută în competițiile interne sau internaționale. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi chiar înaintea ședinței și nu era însoțit de rapoartele comsiilor de specialitate, așa cum prevede legea, susține Constantin Șologon, unul dintre aleșii care au dat în judecată consiliu și primarul comunei.

”Prin această decizie au fost afectați direct sportivii clubului de arte marțiale, care au obținut numeroase premii și care au participat cu rezultate foarte bune la campionatele naționale și chiar internaționale. Noi, consilierii din opoziție, am contestat în instanță acest proiect, mai ales că era ilegal, neavând atașat și raportul comisiilor de buget, juridic și cultură-sport. Culmea, consilierii PSD, ALDE și PNL au votat pentru ”amputarea” premiilor propuse și votate inițial chiar de ei”, a declarat, pentru observatorulph.ro, Constantin Șologon, consiler local reprezentând PND.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta susține că rapoartele comisiilor respective au fost întocmite ilegal, după votarea proiectului. ”Și-au dat seama de gafă și după ședință i-au chemat pe consilierii care fac parte din comisiile de buget și juridic să semneze raportul. La comisia de cultură și sport nu au mai putut face la fel pentru că acolo majoritatea este asigurată de consilierii din opoziție”, a completat Șologon.

După doi ani de procese, Curtea de Apel Ploiești a confirmat decizia Tribunalului Prahova de anulare a hotărârii prin care premierea sportivilor a fost ”amputată”.

Decizia instanței: ” Anuleaza Hotararea Consiliului Local al Comunei Aricestii Rahtivani nr.46/03.07.2017 si Rapoartele la proiectul de hotarare privind completarea HCL Aricestii Rahtivani nr.24/2017 intocmite de Comisiile de specialitate nr.1 si nr.2 din cadrul Consiliului Local Aricestii Rahtivani”.

Așadar, Primăria Aricești este obligată acum să plătească copiilor cu rezultate sportive deosebite premii în valoare de 150.000 de lei.

”Poate părea o sumă mare, dar reprezintă numai 3 la mie din bugetul comunei. De exemplu, anul trecut au fost cheltuiți ca investiții peste 87 de miliarde de lei vechi, care nu se văd decât în acte, acolo unde un metru pătrat de construcție a unui WC a costat 700 de euro. Adică avem bani pentru așa ceva, nu și pentru copiii care fac performanță în sport? Părinții lor au cheltuit sume importante pentru echipamente, cantonamente, deplasări în țară și străinătate. În plus, noi, aleșii locali, trebuie să ne respectăm promisiunile făcute oamenilor, mai ales dacă le-am și votat” a conchis consilierul Șologon.

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg