- Publicitate -

Stenogramele confruntării dintre Udrea și fostul candidat PDL la CJ Prahova

Data:

Distribuie articolul:

Elena Udrea s-a confruntat, la DNA, cu denuntatorii sai din dosarul Gala Bute. In cadrul discutiilor dintre inculpati, Udrea i-a pus intrebari repetate lui Gheorghe Nastasia, fost secretar general la Ministerul Dezvoltarii si mana sa dreapta la acel moment, despre geanta cu 900.000 de euro – presupusa spaga de la Adrian Gardean pentru Elena Udrea, via Nastasia. Gheorghe Nastasia a dat detalii despre geanta si traseul sau. In referatul procurorilor DNA se arata ca nu a putut fi determinat daca Udrea se afla in minister in ziua respectiva.

- Publicitate -

Nastasia, fost candidat al PDL la CJ Prahova în 2008, a declarat in cadrul confruntarii ca ar fi luat geanta cu 900.000 de la omul de afaceri Adrian Gardean, care i-a spus ca in ea se afla acea suma si ca a dus-o in cabinetul ministerial al Elenei Udrea in 5-10 minute, se arata in referatul procurorilor prin care au cerut prelungirea arestului pentru Elena Udrea. Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii i-a raspuns Elenei Udrea ca era o geanta de culoare inchisa cu o marime apropiata de cea a unei genti diplomat si ca nu s-a uitat in ea sa vada daca sunt bani, bazandu-se doar pe ce i-a spus omul de afaceri. In cabinetul acesteia nu mai era nimeni, iar in fata usii era o secretara, a mai spus Nastasia. 
Intrebat de avocatul Elenei Udrea la confruntare ce i-a spus acesteia, Nastasia a raspuns ca i-a zis ca este de la Gardean care ar fi transmis si ca va sponsoriza si gala Bute. Potrivit DNA, "la aproximativ două luni după ce inculpata Udrea Elena Gabriela a primit suma de 900.000 de euro, în contabilitatea partidului s-au înregistrat 5 donaţii în numerar în valoare totală de 265.000 RON, echivalentul a 50.000 euro, prin intermediul a 5 chitanţe cu numere consecutive, emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donaţii şi ale căror venituri nu le-ar fi permis să deţină asemenea disponibilităţi."

Declaratiile lui Gheorghe Nastasia din timpul confruntării cu Elena Udrea: 

Intrebare : Ati asistat la discutia care a avut loc la inceputul anului 2011 la pensiunea dumneavoastra intre UDREA ELENA GABRIELA si GARDEAN ADRIAN, iar, in caz afirmativ, s-a discutat cu acest prilej despre realizarea unor sponsorizari si in ce context?
Raspuns : Da, am asistat. S-a discutat la modul general, doamna Udrea l-a intrebat pe domnul Gardean daca exista posibilitatea sa faca anumite sponsorizari.

- Publicitate -

Intrebare : Ati primit de la GARDEAN ADRIAN o geanta continand suma de 900.000 euro in toamna anului 2011, iar, in caz afirmativ, ce ati facut cu aceasta?
Raspuns : Da. Suma era spusa de Gardean, eu nu am verificat si am dus-o doamnei Udrea.

Intrebare : Doamna Udrea stia ca urma sa va intalniti cu GARDEAN ADRIAN pentru primirea sumei mentionate?
Raspuns : Nu stiu daca stia, pentru ca relatia lui GARDEAN ADRIAN era mai mult cu Stefan Lungu. Doamna Udrea imi spusese mie cu ocazia discutiei care a avut loc la ziua mea sa tin legatura cu Gardean cu privire la sponsorizari.

Intrebare: V-a spus domnul GARDEAN ADRIAN ca va incheia un contract de publicitate cu firma lui Rudel Obreja si cuantumul acestuia? Ati transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?
Raspuns: Da, mi-a spus cand a venit cu geanta. Cand am dus geanta am si transmis doamnei Udrea ca urma sa faca o sponsorizare pentru Gala Bute. Nu imi aduc aminte daca a precizat suma.

- Publicitate -

Intrebare : Stiti de ce urma sa sponsorizeze domnul Gardean firma lui Rudel Obreja si de ce trebuia transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?  
Raspuns : Rudel Obreja facea presiuni ca nu isi incasase tot contractul pe care il avusese cu ministerul. 

Intrebare : GARDEAN ADRIAN urma sa faca aceasta sponsorizare in contul sponsorizarilor despre care discutase cu doamna Udrea la ziua dumneavoastra? 
Raspuns : Da.

Intrebare pentru Gheorghe Nastasia : Dumneavoastra, in calitate de persoana imputernicita cu drept de semnatura in locul ministrului, erati cel care lua deciziile cu privire la alocarea fondurilor in cadrul programului "Ski in Romania"?
Raspuns : Nu, eu aveam delegare de competenta sa semnez in locul ministrului documentele pe care trebuia sa le semneze ministrul. Nu coordonam si nu am coordonat niciodata programul ¬Ski in Romania¬, lucru care se poate verifica si in fisa postului si nu eu faceam alocarile pentru UAT-uri. Alocarile se faceau la propunerile directiei de specialitate de catre doamna ministru. 

- Publicitate -

Intrebare pentru Gheorghe Nastasia din partea Elenei Udrea : Puteti spune ce fel de geanta era, ce marime, ce culoare, ce fel de inchidere prezenta si care era cupiura banilor despre care pretindeti ca mi i-ati dat in toamna anului 2011?
Raspuns : Era o geanta de culoare inchisa, cred ca neagra, detalii referitoare la sistemul de inchidere nu am retinut si nici nu am deschis-o, astfel incat nu stiu care era cupiura banilor. Marimea era apropiata de cea a unei genti diplomat. Nu imi amintesc alte detalii cu privire la aceasta geanta. Gardean Adrian este cel care mi-a spus ca in acea geanta erau 900.000 euro. Categoric geanta nu era din panza. 

Intrebare pentru Gheorghe Nastasia din partea Elenei Udrea : daca la momentul la care ati fi adus geanta mai era cineva la usa cabinetului sau in cabinet?
Raspuns : In cabinet nu mai eram nimeni, in afara cabinetului, in fata usii, era o secretara, nu imi aduc aminte care dintre acestea.

Intrebare pentru Gheorghe Nastasia din partea avocatului Elenei Udrea : Cat a durat din momentul in care a luat geanta de la Gardean si pana in momentul in care a intrat in cabinetul ministrului si a lasat geanta?
Raspuns : Imediat dupa ce a plecat domnul Gardean, am luat geanta si am dus-o la cabinet la doamna ministru. Nu stiu, cred ca au trecut 5-10 minute.

- Publicitate -

Intrebare pentru Gheorghe Nastasia din partea avocatului Elenei Udrea :: Ce i-ati spus doamnei ministru cand ati predat geanta?
Raspuns : Ca este de la domnul Gardean si ca a spus ca va face si sponsorizare in Gala Bute. I-am spus si ce mi-a spus domnul Gardean ca este in interiorul gentii.
sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Serviciul de Ambulanță Prahova face angajări. Ce posturi sunt disponibile

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova face angajări. Astfel, se...

Întâmplare la Ploiești, în autobuzul 2: „De am fi toți la fel de umani, bine ar fi…”

Știați că există OAMENI în Ploiești? Într-o lume în...

A început reabilitarea stațiilor de transport în comun de pe Bulevardul Independenței

O altă minune se întâmplă în Ploiești în campania...

Transport agabaritic azi-noapte, în Prahova – VIDEO

Azi-noapte cititorii au surprins un transport agabaritic în Prahova,...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Serviciul de Ambulanță Prahova face angajări. Ce posturi sunt disponibile

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova face angajări. Astfel, se...

Întâmplare la Ploiești, în autobuzul 2: „De am fi toți la fel de umani, bine ar fi…”

Știați că există OAMENI în Ploiești? Într-o lume în...

A început reabilitarea stațiilor de transport în comun de pe Bulevardul Independenței

O altă minune se întâmplă în Ploiești în campania...
- Publicitate -