- Publicitate -

Referat DNA: Un lider al PDL Prahova i-a dat Elenei Udrea o geantă cu 900.000 euro şpagă

Data:

Procurorii DNA au obţinut pentru a doua oară arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea în dosarul extins al „Galei Bute”. De data aceasta, Udrea este acuzată de trei fapte de luare de mită, precum şi de abuz în serviciu sau de folosirea influenţei pentru foloase necuvenite. Aceste noi acuzaţii îi sunt aduse pe lângă altele, tot din dosarul „Gala Bute” şi din dosarul Microsoft.

- Publicitate -

Din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a Elenei Udrea, consultat de Gândul, reiese că în mandatul Elenei Udrea de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, practica şpăgii sub forma unui comision de 10% din finanţările acordate de minister pentru contractele publice devenise standard. Procurorii susţin că din comisionul-şpagă de 10% primit din lucrări la pârtiile din programul „Schi pentru România”, o parte din bani au fost folosiţi, la indicaţiile Elenei Udrea şi Anei Maria Topoliceanu, pentru plata publicităţii, monitorizării presei şi materialelor promoţionale pentru PDL. Procurorii mai descriu cum, după o întâlnire dintr-o pensiune din Buşteni, a secretarului general al MDRT Gheorghe Nastasia, candidatul PDL la CJ Prahova în 2008, Elena Udrea şi-a asigurat o parte din comisionul de 10% din alte lucrări, din proiectul „Schi în Carpaţi”. Banii, 900.000 de euro, i-ar fi sosit în biroul de la minister, într-o geantă neagră, de voiaj, conform DNA.
Procurorii DNA susţin că în februarie 2011, Elena Udrea s-a întâlnit cu Adrian Gardean, de la Termogaz Company, la pensiunea din Buşteni a lui Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului, unde acesta îşi serba ziua de naştere. Gardean a ajuns la petrecere cu ajutorul consilierului Ştefan Lungu. La această petrecere, DNA susţine că Elena Udrea i-ar fi cerut lui Adrian Gardean bani pentru a-şi asigura plăţile la zi de la MDRT. Acuzaţiile DNA se bazează pe declaraţiile lui Gardean şi Nastasia, acesta din urmă susţinând că Udrea i-a spus chiar şi comisionul de 10% pe care Gardean trebuia să-l plătească.
Conform DNA, şpaga propriu-zisă s-a ridicat până la urmă la 900.000 de euro, iar banii au ajuns la Elena Udrea pe 6 octombrie 2010. Adrian Gardean a venit la MDRT cu cei 900.000 de euro „într-o geantă de voiaj de culoare neagră”, conform DNA. A intrat singur în minister, accesul fiindu-i făcut de secretarul general Gheorghe Nastasia, apoi a intrat cu acesta într-o sală de şedinţe unde Gardean i-a dat geanta. Pentru că suma nu se ridica la cei 10% conveniţi, Nastasia i-a cerut lui Gardean să dea restul de 3 milioane de lei printr-un contract de sponsorizare pentru „Gala Bute”, către firma organizatorare a lui Rudel Obreja, susţin procurorii.
Apoi, spun procurorii, Nastasia i-ar fi dat geanta cu bani Elenei Udrea, în cabinetul acesteia, spunându-i câţi bani sunt înăuntru şi de la cine provin, precum şi despre înţelegerea cu Gardean privind acoperirea diferenţei din comision prin sponsorizarea lui Rudel Obreja.
Citeşte articolul integral pe gandul.info

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -