- Publicitate -

Parlamentarii vor pensii speciale

Data:

Distribuie articolul:

Potrivit romaniacurata.ro,  în 2014, parlamentarii români au lucrat. În Parlament, dar și în teritoriu, că cele două campanii electorale (europarlamentare și prezidențiale) i-au prins ”pe teren”. Unii au catalogat aceste perioade ca vacanțe, alții drept muncă. Și pentru că tot au muncit, unii dintre ei consideră că merită să fie recompensați suplimentar și după ce-și încheie activitatea. Cu niște bonus-uri consistente la pensie. De ce? Păi doar nu se spetesc degeaba la Palatul Parlamentului certându-se pe Ziua Reunirii, Ziua Ambulanței, Ziua Portului, pe noi zile libere sau pe declararea delfinilor ca fiind ”persoane non-umane”. Că, oricum, restul legilor se votează ”după degetul” șefului de grup parlamentar.

Potrivit romaniacurata.ro,  în 2014, parlamentarii români au lucrat. În Parlament, dar și în teritoriu, că cele două campanii electorale (europarlamentare și prezidențiale) i-au prins ”pe teren”. Unii au catalogat aceste perioade ca vacanțe, alții drept muncă. Și pentru că tot au muncit, unii dintre ei consideră că merită să fie recompensați suplimentar și după ce-și încheie activitatea. Cu niște bonus-uri consistente la pensie. De ce? Păi doar nu se spetesc degeaba la Palatul Parlamentului certându-se pe Ziua Reunirii, Ziua Ambulanței, Ziua Portului, pe noi zile libere sau pe declararea delfinilor ca fiind ”persoane non-umane”. Că, oricum, restul legilor se votează ”după degetul” șefului de grup parlamentar.

- Publicitate -

Pensii speciale pentru parlamentari

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul Anghel Stanciu şi semnat de 11 aleşi PSD, pensiile speciale ale parlamentarilor ar urma să fie majorate în funcţie de numărul de mandate. Astfel, parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o sumă suplimentară de 2.000 de lei dacă au avut un mandat, circa 3.000 de lei la două mandate, iar cei care au făcut parte din trei sau mai multe legislaturi ar putea primi peste 4000 de lei în fiecare lună.

Potrivit legii, drepturile băneşti se cuvin de la data de 1 septembrie 2010, ceea ce înseamnă că de aceste modificări vor beneficia parlamentarii din ultimii patru ani. Proiectul de lege prevede reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari şi funcţionarii din parlament, dar şi pentru personalul consular şi diplomatic, al celui din aviaţia civilă sau din cadrul Curţii de Conturi.

- Publicitate -

Iniţiatorii sunt: Adăscăliţei Constantin, Bălan Ion, Bogdan Gheorghe-Dănuţ, Covaci Dorel, Ghiveciu Marian, Iacoban Sorin-Avram, Mocanu Vasile, Răţoi Neculai, Stanciu Anghel, Stragea Sorin Constantin, Zaharcu Neviser. Proiectul se află în discuţie la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Citeşte aici expunerea de motive.

Deocamdată, Rovana Plumb, ministrul Municii, nu este de acord cu această popunere. “Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susține introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, un sistem care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii”, a spus Rovana Plumb, citată de Agerpres. Anghel Stanciu, iniţiatorul proiectului, spune că nu este vorba despre pensii speciale. “Se pare că din motive obiective sau subiective nimeni nu a citit legea care are un articol unic. În sinteză, nu este vorba în textul acestui articol unic de nicio pensie specială(…) Articolul unic se referă la cei care au primit aceste pensii şi le-au fost tăiate”, a spus deputatul în cadrul emisiunii “La Ordinea Zilei”.

 Vacanţă plătită în campania electorală

- Publicitate -

În anul 2014, parlamentarii şi-au aprobat vacanţă parlamentară atât în campania electorală pentru europarlamentare, cât şi în cea pentru prezidenţiale, motivând că lucrează în teritoriu, pentru a nu pierde indemnizaţia. Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat înainte de campania electorală pentru europarlamentare că senatorii nu intră în vacanţă pentru o lună de zile, ci “lucrează în teritoriu”, fiind o perioadă extrem de densă din punct de vedere politic. “Din cele trei tipuri de activităţi prevăzute în Regulament, vor desfăşura un singur tip de activitate, în teritoriu. Sigur, vor lucra, dar vor lucra în teritoriu. Nu e vacanţă, nu este timp liber, din contră, este o perioadă foarte densă din punct de vedere politic şi senatorii vor lucra acolo unde sunt aleşi, în circumscripţiile electorale, aşa cum prevede Regulamentul”, a explicat Dumitrescu citat de Mediafax.

Citește continuarea pe romaniacurata.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -