Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

infectii salon

Scandalul infecțiilor nosocomiale și al dezinfectanților diluați fierbe România de mai multe luni la foc mic. Gravitatea problemei este dată de faptul că, an de an, din ce în ce mai multe persoane se aleg cu boli grave căpătate în urma unor internări. Și mai grav este că aceste cazuri se soldează într-o proporție destul de mare cu decesul persoanelor infectate. 

 

În Prahova, detașat în topul spitalelor cu astfel de probleme conduce Spitalul Județean de Urgență Ploiești, atât în ceea ce privește numărul de infectați cât și de decese. Dacă în 2011 la nivelul celei mai mari unități spitalicești din Prahova se înregistrau 15 infecții nosocomiale, în 2015 numărul acestora a crescut de 22 de ori!

Totodată, numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza infecțiilor luate în spital a crescut de peste șase ori în 2015, în comparație cu anul 2011.

 

Citește mai multe aici: 

 

Viața Prahovei
  • Joi, 27 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Poluare pe pârâul Bălana, în zona Colceag

Fenomenul a apărut joi seară și a fost semnalat de un localnic din Colceag, care a reclamat faptul că „apa era poluată cu o substanță albastră”. Bărbatul a sesizat faptul că astfel de incidente au...