infectii salon

Scandalul infecțiilor nosocomiale și al dezinfectanților diluați fierbe România de mai multe luni la foc mic. Gravitatea problemei este dată de faptul că, an de an, din ce în ce mai multe persoane se aleg cu boli grave căpătate în urma unor internări. Și mai grav este că aceste cazuri se soldează într-o proporție destul de mare cu decesul persoanelor infectate. 

 

În Prahova, detașat în topul spitalelor cu astfel de probleme conduce Spitalul Județean de Urgență Ploiești, atât în ceea ce privește numărul de infectați cât și de decese. Dacă în 2011 la nivelul celei mai mari unități spitalicești din Prahova se înregistrau 15 infecții nosocomiale, în 2015 numărul acestora a crescut de 22 de ori!

Totodată, numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza infecțiilor luate în spital a crescut de peste șase ori în 2015, în comparație cu anul 2011.

Citește mai multe aici: 

 

 

Auto-moto
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Accident în zona podului de la Vest din Ploiești

Un accident de circulaţie s-a produs vineri dimineaţa, în jurul orei 8.30, pe strada Mărăşeşti, în giratorul din zona supermarketului LIDL, la intrarea pe pasajul suprateran peste calea ferată. Au...