- Publicitate -

Dezvăluiri-bombă care n-au nicio legătură cu Graţiela Gavrilescu

Data:

Distribuie articolul:

Conducerea

Finalul anului trecut. Scandal monstru referitor la neregulile descoperite la Spitalul Județean de urgență Ploiești (SJUP). Politicienii din Prahova nu scot un cuvânt pe această temă, ca și cum, printre altele, achizițiile monstruos de supraevaluate de acolo nu s-ar fi produs niciodată. Ca și cum chirurgul Dan Oprea și situațiile descrise de el nu ar fi existat. Ca și cum pacienții, medicii și persoanlul de acolo nu ar fi viețuit în condiții de lagăr de exterminare.

- Publicitate -

Citește și: O nouă scrisoare deschisă a chirurgului Dan Oprea

De la Roberta Anastase la Daniel Savu, toți politicienii din Ploiești/Prahova au ținut capetele adânc îngropate în nisip în așteptarea trecerii furtunii. În acest context, o voce a luat o atitudine categorică: “La SJUP lucrurile nu stau așa cum le prezentați voi, presa. Îmi pare rău că nu vorbiţi despre lucrurile extraordinare care se întâmplă în acest spital”.
Ei bine, nu era orice voce. Era glasul de sirenă pe Antena3 al vicepreședintelui Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților. Era vocea de cunoscător al măruntaielor Sănătății românești a deputatului PNL de Prahova, Grațiela Leocadia Gavrilescu, aflată la al doilea mandat în Comisia de Sănătate.
După această apoteotică punere în temă, să intrăm în prozaicul expunerii faptelor. Intrigați de poziția disonantă a distinsei doamne deputat, imediat după ce am văzut declarația din emisiunea de pe Antena3 am făcut oarece căutări și am descoperit că distinsa doamnă deputat avea perfectă dreptate. Aveam să constatăm că, într-adevăr, cel puțin în zona firmelor apropiaților doamnei deputat se întâmplau “lucruri extraordinare”. Le-am relatat cu lux de amănunte în articolul: Firma cumnatului unui deputat face afaceri cu spitalul judeţean.
Au creat o adevărată furtună. Ce n-am înțeles noi atunci era faptul că Geltom presta doar o parte din contractele pe care firmele apropiaților doamnei Gavrilescu le prestau pentru SJUP. De exemplu, habar nu aveam la vremea respectivă că pe piața contrucțiilor din Prahova, printre prestatorii cu mare succes la contracte publice mai ales prin achiziție directă sau selecție de oferte se numără firma Ianvi Construct SRL. Care firmă, alintată de angajații tupeiști “N-are bani da’ dă de lucru”, am aflat de la conducerea SJUP că lucrează acum la Boldescu.
Înființată la 22.07.2011, conform declarațiilor depuse la fisc, Ianvi Construct a avut o evoluție economică cu adevărat incredibilă în aceste vremuri de mari falimente și insolvențe pe bandă rulantă. De exemplu, conform mfinante.ro, în primul an de la înființare, cu doar 9 anagajați tupeiști, realizează impresionanta cifră de afaceri de 2.358.801 lei și un mizilic de profit net în valoare de 259.218 lei.
După așa un start care l-ar face invidios pe orice J.R. Ewing al afacerilor locale, era normal ca anul 2013 să confirme: angajați 15 tupeiști, cifră de afaceri 3.409.142 lei (adică aproape milionul de dolari!!!), profit net: 225.337 de lei. Cam subțirel față de anul anterior. Părerea mea e că se putea mai mult.
Eee, acum e acum! Când ne uităm cine era acționariatul până la 13.02.2014 ne cam ia vertijul. Păi, era: 50% o doamnă, Mihaela Cristina Radu – șefă a cabinetului de parlamentar al doamnei deputat Grațiela Leocadia Gavrilescu, și 50% un domn, Iancu Ion, despre care încă așteptăm indicii, documente, probe. De la 13.02.2014 cei doi au cesionat (sanchi!) acțiunile unui cetățean al Republicii, Băltărețu Mihail pe numele lui.
Apropo, ca fapt divers, sediul Ianvi Construct este la aceeași adresă, Bucov, str. Fabricii nr. 1, cu al firmei Geltom care, așa cum bine știți, aparține cumnatului doamnei deputat. Și tot la Bucov, Fabricii nr. 1 veți descoperi și Arpacor, firma unde este acționar doamna deputat, dar și Arparom, o firmă unde își avea locul de muncă un domn consilier județean foarte, foarte, foarte implicat: Toma Pințoiu, foarte apropiat colaborator al doamnei deputat Grațiela Gavrilescu. Dacă bârfele pe care le-am auzit noi se confirmă, domnul Băltărețu, noul patron de la Ianvic, ar fi un văr sau nepot mai puțin bogat al domnului Pințoiu. Cum bârfa nu este încă 100% confirmată, nu băgăm mâna în foc pentru ea. Apropo, domnul Băltărețu, să știți că și astăzi găsiți pe net la rubrica de contact a Ianvi Construct numărul de telefon al șefei de cabinet parlamentar a doamnei deputat. Mare grijă să nu vă șunteze lucrările, de asta v-am spus. În fine, despre astea o să tot avem timp să stăm la taclale, haideți să ne întoarcem la lucrarea executată de angajații tupeiști de la Boldescu.
Conform domnului Constantin Tomiță, șef serviciu la SJUP, lucrarea care se execută acum ar fi o lucrare a cărei necesitate absolută a fost constatată în timpul controlului făcut de doctorul Raed Arafat. Adică fix în perioada când nebunia lucrărilor supraevaluate și a firmelor care parazitau Spitalul era la apogeu. Și când doamna deputat de Prahova, membru vechi în Comisia de Sănătate, ieșea și acuza mass media că exagerează și nu scrie despre “lucrurile extraordinare care se întâmplă acolo”. Ea se efectuează în baza unui contract semnat, bineînțeles prin achiziție directă, “pentru că e sub 100.000 de euro și legea permite”. Este vorba de contractul având ca obiect – lucrări de igenizare spații secție Buco-Maxilo-Faciale și Bloc Alimentar locația Boldescu”. Valoare contract încheiat prin achiziție directă: 67.186,27 lei, TVA inclus. Deci ați înțeles, lucrarea a fost acordată direct, fără nici măcar un simulacru de licitație, așa, de ochii lumii. Dar cum vorbim de mandatul domnului Băltărețu ca patron al Ianvi Construct, nu vă apucați să dați cu pietre în doamna deputat pentru că nu are nicio vină. Nu încă.
Dacă vreți, vinovăția morală a dânsei pornește tot de la declarația făcută Antenei 3 prin noiembrie anul trecut când spunea cât de extraordinar este la SJUP. Iată de ce spun asta. În timp ce noi documentam cu spor afacerile făcute de Geltom, firma cumnatului doamnei Gavrilescu, cu Județeanul, în perioada cu scandalul uriaș, nici prin cap nu ne-a trecut să verificăm ce firmă are șefa sa de cabinet. Și știți de ce? Pentru că băgăm mâna în foc pentru faptul că Mihaela este o tipă de treabă, decentă, bun funcționar, o bună colegă de partid, etc, etc, etc. Pur și simplu nu cadrează deloc pe profilul omului de afaceri veros care să ardă la greu afaceri cu statul prin încredințare directă.
Ei bine, nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că în timp ce șefa ei, doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu înfiera presa nenorocită că nu reflectă pozitiv lucrurile extraordinare de la Județean, firma în care Mihaela era acționar 50% presta discret un contract obținut tot prin achiziție directă, tot la Boldescu. Este vorba despre contractul “Lucrări de reparații și amenajări interioare spațiu Secție Oftalmologie Spital Boldescu”, în valoare de 62.111,11  lei fără TVA, încheiat la 12.07.2013, prin tot prin cumpărare directă, “că e sub 100.000 de euro și legea permite”.
Deci, ca să concluzionăm pentru azi, dragă cititorule admonestat de angajații care lucrau fără echipamente de protecție pe acoperișul de la Boldescu. Tupeiștii reprezintă firma Ianvi Construct. Firma a fost deținută până recent de către șefa de cabinet a doamnei deputat Grațiela Leocadia Gavrilescu, Gavrilescu aflată la al doilea mandat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. Acum pare a fi deținută de vărul sau nepotul domnului consilier județean Toma Pințoiu, angajat la Conpet pe postul deținut până atunci de tatăl Robertei Anastase. Firma prestează pentru Boldescu în baza unui contract pe care îl invidiază toți constructorii din România: cumpărare directă. A fost evitată astfel licitația care ar fi putut aduce niște costuri mai mici pentru Spital.
În timp ce era deținută de șefa de cabinet a doamnei deputat Gavrilescu, membru la al doilea mandat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, firma Ianvi Construct de asemenea presta pentru Boldescu prin aceeași procedură, un alt contract de valoare similară. Asta fix în perioada în care toată Prahova luase foc în urma scandalului declanșat la Județean de scrisorile chirurgului Dan Oprea.

Citește și: Conducerea spitalului vrea să-l declare nebun pe chirurgul Oprea – surse

- Publicitate -

În paralel, tot la aceeași instituție, prin proceduri similare, o altă firmă, Geltom, a cumnatului doamnei deputat Grațiela Leocadia Gavrilescu aflată la al doilea mandat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, presta din greu lucrări de miliarde.
Tot în paralel, cel mai probabil în timp ce angajații firmelor cumnatului și șefei sale de cabinet puneau pardoseli sau schimbau table prin Spitalul Groazei, doamna deputat Grațiela Leocadia Gavrilescu aflată la al doilea mandat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, ieșea pe Antena3 să spună: “îmi pare rău că nu vorbiţi despre lucrurile extraordinare care se întâmplă în acest spital”.
Ei bine, iată că stimulați de scrisoarea ta și de tupeul incredibil al angajaților Ianvi Construct, am făcut primul pas în sensul respectării prețioasei indicații a doamnei deputat.
Și nu uita că şi tu poţi scrie ziarul de astăzi în cadrul campaniei “Observatorul încurajează jurnalismul civic”. Aşadar mail text+foto+video pe redactie@observatorulph.ro că uite ce iese!

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -