- Publicitate -

Scandal într-o discotecă din Prahova, provocat de polițiști

Data:

Distribuie articolul:

Inspectoratul

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a demarat o anchetă internă care vizează mai mulți polițiști prahoveni implicați într-un scandal petrecut pe 21 iunie într-o discotecă din satul Mireș, comuna Sângeru. Potrivit martorilor, polițiștii erau băuți, au făcut semne obscene unor fete și ulterior au sărit să îl bată pe un prieten de-al fetelor care intervenise pentru a potoli spiritele. A fost nevoie de intervenția personalului de pază pentru ca lucrurile să nu degenereze într-un conflict violent.

- Publicitate -

Martor: ”polițiștii s-au năpustit asupra noastră”
În prezent pe numele polițiștilor implicați în scandal există mai multe reclamații. Iată cum descrie evenimentele una dintre persoanele implicate în acest incident. ”Agentul Căpriță Ramon Mugurel, aflat în stare avansată de ebrietate mi-a făcut un semn obscen pe la spate, semn pe care l-am observat atât eu, cât și prietena mea. Am mers la agentul Stan Răzvan, pe care îl cunoșteam, să-l rog să-i spuna agentului Căpriță Ramon Mugurel, prietenul său, sa înceteze. M-am întors la masa la care mă aflam împreună cu prietenii mei, masă aflată în apropierea mesei polițiștilor, de unde l-am văzut din nou pe agentul Căpriță Ramon Mugurel făcând un alt semn obscen. Timp de câteva minute acesta a continuat să facă semne obscene, atât la adresa mea cât și la adresa prietenilor mei. Unul dintre prietenii aflați la masa noastră a mers la agentul Căpriță Ramon Mugurel să discute cu dânsul în mod civilizat pentru a-i explica despre comportamentul său inadecvat.
În acel moment, atât agentul Căpriță Ramon Mugurel, cât și polițiștii Stan Răzvan și Dumitru Ionut-Gabriel s-au năpustit asupra lui. Am mers imediat acolo, iar polițiștii s-au năpustit și asupra mea și a celorlalți prieteni, adresându-ne injurii și amenințări printre care și faptul că vom avea probleme, în special în trafic. A fost nevoie de intervenția personalului de pază pentru a aplana situația. La incident a luat parte și patronul unității, Marin Petre, care a fost rugat de noi să ia măsurile necesare, însa dânsul a considerat că nu are ce să facă în această privință pentru că sunt polițiști și după va lua amenzi mai mari decât încasările.
În cele din urmă, eu și prietenii mei am plecat, polițiștii rămânând în continuare la unitatea menționată mai sus, consumând băuturi alcoolice. În preajma unității se afla agentul Dan Mihalca, în timpul serviciului, desemnat să asigure liniștea și ordinea. M-am plâns la dânsul în legătură cu comportamentul colegilor săi și de incidentul produs, dar acesta m-a rugat să mă calmez părându-i-se un comportament normal pentru niște persoane care se află în stare de ebrietate”.
Apel la 112. Intră în schemă șeful de post…
Povestea nu se termină aici. Un martor al incidentului i-a văzut pe polițiști plecând băuți cu mașina, și a sunat la 112. Iată ce declară acesta: “La două-trei ore după ce am ajuns acolo (n.r.- în discotecă) i-am văzut pe domnii polițiști  Căpriță Ramon Mugurel, Stan Răzvan, Dumitru Ionuț-Gabriel în stare de ebrietate, comportându-se în mod necivilizat. Aceștia au intrat în conflict cu prietenii mei, făcând semne obscene, adresându-le injurii și amenințări. Am fost martor al întregului incident. Alături de polițiștii în cauză se mai aflau și alți agenți și anume: Niță Bogdan și Simion Viorel.
După terminarea incidentului, prietenii mei au părăsit unitatea, eu rămânând în zonă. În timp ce mă pregăteam de plecare, i-am văzut pe agenți  cum ieșeau din unitate, urcându-se toți într-un autoturism roșu al unuia dintre aceștia. Am considerat că este timpul să mă îndrept spre casă și având casa de la țară în comuna Sângeru, în apropierea secției de poliție, aveam aceeași destinație. Pe tot parcursul drumului am constatat că autoturismul se deplasa în mod neregulamentar, ieșind chiar de pe carosabil. Ca participant în trafic m-am simțit în pericol și imediat  am sunat la Serviciul Național Unic pentru Apeluri  de Urgență 112, relatând cele întâmplate. Nu  s-a luat nicio măsură, polițiștii rămânând la secția de poliție din comuna Sângeru, unde polițiștii de serviciu din noaptea respectivă, Minea Marian (n.r. șeful de post) și Petre Gabriel i-au anunțat de apelul efectuat la 112.
În ziua de 26.06.2014 am primit un apel din partea șefului de post din comuna  Sângeru, recomandându-se Minea Marian și spunându-mi că trebuie să mă prezint la secție în data de 29.05.2014 pentru a da o declarație referitoare la apelul efectuat la Serviciul Național Unic pentru Apeluri  de Urgență 112. De asemenea, domnul Minea Marian m-a avertizat pe un ton amenințător că o să-mi explice mai bine, când o să merg la secție, situațiile în care trebuie să efectuez un apel la Serviciul Național Unic pentru Apeluri  de Urgență 112. Menționez faptul că nu am primit nicio citație pentru  a mă prezenta să dau această declarație și nici nu mi s-a comunicat motivul,  ba chiar domnul polițist m-a contactat după numărul său personal. Vă rog să luați în considerare faptul că agenții menționați nu sunt la prima abatere. De câte ori m-am întâlnit cu dânșii la unitatea menționată mai sus erau în aceeași stare de ebrietate, chiar când se aflau în timpul serviciului.”
IPJ Prahova confirmă ancheta internă
Deși acuzațiile sunt foarte grave Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova nu comentează acest incident. Reprezentanții instituției au confirmat însă că există o anchetă internă care îi vizează pe toți cei menționați în articol, coordonată de comisarul șef Ionel Trandafirescu, adjunctul șefului IPJ Prahova. Surse din cadrul instituției au declarat că sunt cercetați și superiorii polițiștilor respectivi.
sursa: incomod.ph

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...

Un prahovean băut și fără permis a fost prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat pe DN1A

Vineri noapte, pe DN1A, polițiștii din Boldești-Scăeni, au oprit...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...
- Publicitate -