- Publicitate -

Amenzi de peste 400.000 de lei în doar două zile în Prahova

Data:

Distribuie articolul:

razie politie opc prahova

Polițiștii prahoveni continuă activitățile specifice perioadei Sărbătorilor Pascale. În numai trei zile au fost aplicate sancțiuni contravenționale  în valoare de peste 400 000 lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 47 614 lei și au fost întocmite 17 dosare penale

- Publicitate -

Activitățile polițiștilor continuă atât pentru prevenirea și combaterea activităților de comerț illicit dar și privind asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În acest context, ieri polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Fraudelor, Postului de Poliţie Valea Doftanei și din cadrul Postului de Poliţie Măneciu, împreună cu specialiști din cadrul Agenţiei Neţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia legalităţii comercializării produselor din peşte şi combaterea braconajului piscicol. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6135 lei și au fost confiscate 101,4 kg de peşte în valoare de 1450 lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în Ploieşti, au fost identificate cantităţi de peşte mai mari decât cele existente în documentele de provenienţă, peşte cu termenul de valabilitate expirat, precum şi faptul că societatea comercială avea evidenţă dublă. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Totodată, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale cu amendă în valoare de 2000 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 22,9 kg. de peşte. La controlul efectuat la o societate din Vălenii de Munte (punct de lucru Comuna Aluniş), s-a constatat faptul că societatea comercializa cantitatea de 72 kg. de peşte fără a avea documente de provenienţă, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 72 kg. de peşte. Totodată s-a stabilit faptul că societatea comercială nu deţinea casă de marcat, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei. Tot ieri, polițiști de investigare a fraudelor din cadrul Biroului 3 al Poliţiei municipiului Câmpina constituiţi în echipe mixte cu lucrători de ordine publică, lucrători de rutieră şi un inspector CJPC, au efectuat controale în urma cărora au aplicat 26 de sancțiuni contavenționale în valoare de 38.380 lei. Totodată, au constatat o infracțiune și au confiscat  245 Kg legume-fructe în valoare de 1.152 lei

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, s-a constatat că agentul economic desfăşura activitate de comerţ cu amănuntul la un punct de lucru neînregistrat la organul fiscal competent teritorial iar evidenţa încasărilor se ţinea într-un registru neconfom Ordinului Ministrului Finanţelor. Pentru aspectele constatate, faţă de administratorul societăţii urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Ieri, în intervalele 10.30 – 11.30 şi 14.30 – 16.00, lucrători din cadrul Secției nr. 2 Poliție au acționat în zona a trei piețe agroalimentare aplicând 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.490 lei. Totodată, a fost constatată o infracțiune și au fost confiscate bunuri în valoare de 934 lei. În urma controlului efectuat la o societate comercială au fost găsite sticle de şampanie fără documente de provenienţă, acestea fiind confiscate şi reprezentantul societăţii sancţionat contravenţional cu amendă.

- Publicitate -

Totodată a fost găsită o femeie, care servea la barul societăţii şi care nu avea încheiat contract de muncă. În cauză au fost întocmite documente ce urmează a constitui actul de sesizare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova. O acțiune simlară a fost organizată și  la nivelul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Blejoi  fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 7170 lei. Au fost confiscate 445 kg legume și fructe, 135 litri vin şi 8 litri rachiu fructe, valoarea bunurilor confiscate fiind de 1105 lei.

Polițiștii din cadrul Poliţiei Vălenii de Munte impreuna cu lucratori din cadrul Sectiei 8 Politie Rurala Baltesti au acționat pe linia combaterii evaziunii fiscale la doua societati comerciale situate pe raza comunei Soimari, aplicând sanctiuni contravenționale în valoare de 5000 lei. Totodată, au fost confiscate următoarele bunuri 2,522 mc cherestea, 2,605 mc grinzi, 38 saci polistirol, 73 saci glet, 5 baxuri polistiren, 9 bidoane amorsa, 12 cutii grund, 18 cutii a cate 5 kg fiecare cuie diverse dimensiuni, 60 pungi seminte, 15 conserve peste si suma de 2800 lei, reprezentand contravaloarea a 140 saci ciment, in suma totala de 8600 lei.

Efectuand verificari la o societate comercială din comuna Soimari s-a constatat ca administratorul nu intocmise la zi documentele de evidenta primara, comercializase cantitatea de 140 saci ciment, fara a avea documente de provenienta pentru acestia, confiscandu-se contravaloarea in suma de 2800 lei, si expusese spre vanzare fara documente de provenienta bunuri care au fost confiscate.

- Publicitate -

Efectuand verificari la o altă societate comercială din comuna Soimari, s-a constatat ca administratorul a expus spre vanzare fara documente de provenienta cantitatea de 5,127 mc cherestea si grinzi, care a fost confiscata, fiind sanctionat administratorul societatii.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...

Un prahovean băut și fără permis a fost prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat pe DN1A

Vineri noapte, pe DN1A, polițiștii din Boldești-Scăeni, au oprit...

UPDATE: Incendiu la o locuință din Comarnic. O persoană a suferit traumatism cranio-cerebral

Un incendiu a izbucnit în această dimineață în Comarnic,...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...

Un prahovean băut și fără permis a fost prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat pe DN1A

Vineri noapte, pe DN1A, polițiștii din Boldești-Scăeni, au oprit...
- Publicitate -