marius visarion

Calcule febrile se fac de câteva săptămâni la partide. Câte locuri eligibile, de cine sunt ocupate acestea, cine ar putea ajunge ministru, ce alianțe s-ar naște și cu ce folos, cine va fi premierul, ce rol au serviciile și DNA în acestă piesă ș.a.m.d.

 

Așa cum am spus-o, plecând de la declarația ”primei doamne”  în stat, L.C.K, sunt aproximativ 7 600 de dosare în lucru, printre cei care sunt și vor fi investigați, numărându-se cu siguranță și viitori candidați eligibili.

Asta poate modifica viitoarea structură a Parlamentului și, de ce nu, poate chiar majoritatea de atunci. Mai în gluma, mai în serios, propuneam unor invitați la ”A PATRA PUTERE” să sugereze la partid o listă extinsă de candidați, să zicem 10 pentru Senat si 20 pentru Camera Deputaților.

 

Înainte de validarea necesară de la București, ar fi frumos să se ducă la secretariat la doamna L.C. K cu un buchet de flori și să ceară respectuos și cu emoție în glas un ”aviz de legalitate”. Să aștepte cuminte și cu răbdare ”verdele” necesar și după aceea să redacteze lista cu eligibili.

Umor negru, bineînțeles! Ce se întâmplă în mandatul viitor cu locul lăsat liber de cineva căruia i se ridică imunitatea și va fi arestat? Intră în Parlament următorul care este pe lista de partid.

Mă întreb, cei din spate nu vor dori să ajungă în față dacă partidul cu pricina va câștiga alegerile? În față însemnând și ocuparea ulterioară a unor locuri calde în niște ministere, agenții sau direcții deconcentrate.

Și dacă nu vor fi mulțumiți cu ce primesc? Și atunci, putem exclude ”DENUNȚUL”? Viitorul parlamentar va trebui să reflecteze foarte atent la ce-a făcut în ultimii ani... . Mandatul său este pe muchie de cuțit. Iar în politică rar găsești la colegii de partid prietenie adevărată, mai ales că denunțul nu trebuie semnat neapărat, poate fi și anonim, iar dacă la acesta se mai adaugă și probele necesare... . Mare atenție la cei din spatele dumneavoastră , domnilor viitori parlamentari!

sursa: Marius Visarion/Facebook