- Publicitate -

Cum se transformă o știre veche într-una „de senzație”: Noile dimensiuni vechi ale bagajului gratuit Wizz Air

Data:

Distribuie articolul:

Zilele trecute a făcut înconjorul internetului o știre „de senzație”, care părea să afecteze grav pasagerii Wizz Air, compania aeriană maghiară care, și așa, nu prea se mai află în topul preferințelor românilor din cauza anulărilor de zboruri din ultima vreme. „Vezi care este noua dimensiune a bagajului gratuit la Wizz Air” sau „Un bagaj gratuit doar cât o poșetă la Wizz Air” și alte asemenea titluri „senzaționale” care te fac să te gândești bine dacă ce știai până la acel moment este adevărat și să te întrebi ce anume s-a schimbat mai exact.

- Publicitate -

Bineînțeles că mai toate articolele prezentau „noile dimensiuni” ale bagajului gratuit Wizz Air de parcă ar fi cine știe ce măsură nouă a companiei aeriene, luată împotriva pasagerilor… ca de obicei.

Să ne înțelegem, nu le iau apărarea celor de la Wizz, nu am de ce. Dacă anul trecut aveam, la un moment dat, șapte rezervări făcute la ei, anul ăsta am doar două! Și îmi tremură sufletul și pentru alea, dar n-am avut de ales!

Să revenim la bagaje…

Aceste „noi dimensiuni” pe care le titrează publicațiile în căutare de trafic sunt cele pe care Wizz Air le-a stabilit încă de la 1 noiembrie 2018! Da, ați citit bine! Dimensiunea bagajului de mână gratuit, de 40x30x20 cm, s-a aplicat începând cu 1 noiembrie 2018. Adică vorbim de un rucsac (nicidecum o poșetă) sau de un troler mic (spre deosebire de cei de la Ryanair care nu permit decât rucsac).

- Publicitate -

Sunt firme care, încă din 2018, au scos pe piață „trolere Wizz”, special „croite” pe noile dimensiuni impuse de compania aeriană. Pe lângă acest bagaj gratuit, nu ai voie să iei NIMIC, adică nici geantă, nici cameră foto atârnată de gât și nici geantă de laptop. Absolut tot ce ai (în afară de geacă și perna cervicală) trebuie să încapă în acest bagaj.

Că este sau nu corect, că este sau nu pe placul „clienților”, asta este mai puțin important. Important este că unii colegi par a fi descoperit „apa caldă” la aproape șase ani de la „lansare”.

Cel mai probabil, vreo domnișoară de pe la vreo publicație, a călătorit pentru prima dată în viața ei cu Wizz Air și, pentru că nu a citit cu atenție, s-a trezit taxată la aeroport pentru bagaj. Bineînțeles că, pentru unele doamne sau domnișoare, un ghiozdan cu dimensiunile de 40x30x20 centimetri este insuficient pentru un city-break și atunci se revoltă împotriva companiei aeriene. Dar zău dacă, în acest caz, are vreo vină Wizz Air.

- Publicitate -

„Noile dimensiuni” au fost modificate cu aproape șase ani în urmă

Discuțiile legate de bagaje au fost cu șase ani în urmă, atunci când și Wizz Air și Ryanair au modificat drastic dimensiunile, Blue Air (în viață pe atunci) păstrând dimensiunile inițiale, cele cu trolerul de 55 de centimetri. În 2018, Wizz Air a „lansat” 40x30x20 cm, iar Ryanair 40x25x20 cm și a specificat că poate fi vorba doar de geantă sau rucsac.

În ultimii șase ani Blue Air și-a dat obștescul sfârșit iar celelalte două companii low-cost nu au mai modificat dimensiunile, așa cum s-a sugerat în presă în weekendul care a trecut. Limita de greutate a bagajului trebuie să fie, cu totul, 10 kilograme, ceea ce este mai mult decât rezonabil, că doar nu te-ai apuca să cari în city-break pietre de moară!

Așa că, iată cum, în căutare de trafic pe perioada weekendului, unii colegi de presă dau ca „senzaționale” știri de-a dreptul expirate.

- Publicitate -

Degeaba într-unul din articole apărea, la final, și punctul de vedere al companiei, care a transmis că „în ultima perioadă Wizz Air nu a modificat limitele bagajului gratuit”. Cine citește un astfel de material până la final?

Deci, ca o concluzie, stați liniștiți în privința dimensiunilor bagajului gratuit de la Wizz Air, nu s-a modificat absolut nimic! Nu stați liniștiți însă în ceea ce privește schimbările și anulările de zboruri la Wizz Air! Acolo „distracția” este abia la început! 😉

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -