- Publicitate -

Domnule prefect Virgiliu Nanu, dacă așa ați ”pregătit” codul galben cum va fi la ”portocaliu”? Știm, Doamne ferește!

”Mobilizare în vederea îmbunătățirii capacității de reacție la apariția fenomenelor meteorologice periculoase specifice iernii”. Așa s-a intitulat comunicatul de presă al Prefecturii Prahova transmis ieri, după ce meteorologii au transmis un cod galben de ninsori în județul nostru.

- Publicitate -

În documentul pe care îl puteți lectura la finalul articolului, ca să vă enervați și mai mult după ce ați circulat ”în condiții de iarnă” în Ploiești, pe drumurile județene sau naționale din Prahova, prefectul Virgiliu Nanu a transmis un mesaj autoritar:

”Haideți să tratăm cu maximă seriozitate și implicare perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii sau mai rău, de apariția unor situații de urgență specifice”.

Citește și Dragă Volo, tot salariul ăla de 18.720 de lei pe lună îl ai? Tot cu telefon șofer, mașină, secretare plătite la zi?

Citind aceste rânduri 24 de ore mai târziu, nu m-am putut abține să nu izbucnesc în râs.

Priviți și fotografia de mai sus, care a însoțit comunicatul ”dur” al Prefecturii Prahova și ”admirați” cum stau ele, ”autoritățile” în sala de ședință și fac planuri de intervenție rapidă.

- Publicitate -

Nu-i așa că pare desprinsă din Las fierbinți? Măcar acolo prefectul e respectat de primarul V…..asile :)

Comunicatul integral al Prefecturii Prahova (citiți și vă amuzați)

Mobilizare în vederea îmbunătățirii capacității de reacție la apariția fenomenelor meteorologice periculoase specifice iernii

Având în vedere prognoza meteorologică în continuă schimbare, în această dimineață, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a convocat o ședință la sediul Instituției Prefectului cu reprezentanții tuturor structurilor implicate în gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

- Publicitate -

Astfel, a fost subliniată necesitatea ca în toate instituțiile publice să fie asigurat un climat normal de desfășurare a activităților economico-sociale prin intensificarea acțiunilor de identificare și supraveghere a riscurilor specifice sezonului rece, dar și prin asigurarea capacității optime de acțiune și intervenție.

”Haideți să tratăm cu maximă seriozitate și implicare perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii sau mai rău, de apariția unor situații de urgență specifice. Vom fi prezenți și ne vom implica permanent în eficientizarea și îmbunătățirea intervențiilor ce se impun. Prioritățile noastre, ale reprezentanților administrației publice trebuie să fie protejarea cetăţenilor și astfel, trebuie să fim pregătiți să intervenim rapid în situațiile care amenință siguranța acestora.” a transmis prefectul în ședința de astăzi reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță dar și ai Secției Drumuri Naționale Ploiești și ai Sucursalei Ploiești de Distribuție Energie Electrică.

În plus, prefectul judeţului Prahova, a solicitat din nou primarilor tuturor U.A.T.¬¬-urilor din judeţ, ca în calitatea dumnealor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență să dispună de urgență de:
– constituirea și completarea rezervelor de combustibili;
– asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante;
– asigurarea utilajelor necesare pentru deszǎpezirea drumurilor;
-urmărirea bunei desfășurări a contractelor de deszăpezire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

- Publicitate -

Totodată, la stabilirea msurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor meteorologice privind scăderea accentuata a temperaturilor/ viscol vor avea în vedere reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.

De asemenea, la primirea avertizărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

Marius Nica
Marius Nicahttps://www.observatorulph.ro/
Marius Nica lucrează în presă din anul 2000. A început cu presa scrisă, fiind reporter și ulterior redactor la Telegraful de Prahova, Muntenia Telegraf, apoi a devenit redactor șef la Monitorul de Prahova.A urmat o carieră în televiziunea locală, fiind realizator și moderator la posturile Will TV și Alpha TV, dar și colaborator la Evenimentul Zilei, Radio K și Will FM. Din 2007 este directorul editorial al ziarului Observatorul Prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Ei cred că doar așa ne vom civiliza

Articolul cu Poliția Locală, care a amendat un cetățean pentru aruncarea gunoiului în stradă, a arătat că ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Toți...

Dar unde bun simț nu e, nimic nu e… Nici curățenie! – FOTO

Un cititor al observatorulph.ro ne-a trimis mai multe imagini cu o zonă din Ploiești care a fost igienizată anul trecut, însă a ajuns în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Ei cred că doar așa ne vom civiliza

Articolul cu Poliția Locală, care a amendat un cetățean pentru aruncarea gunoiului în stradă, a arătat că ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Toți...

CNAIR: Posibile întreruperi la emiterea rovinietei și peajului

CNAIR informează că, în data de 16.03.2023, în intervalul orar 00:05 - 01.00, ca urmare a unor activități programate, de upgrade al SIEGMCR, emiterea...

Dar unde bun simț nu e, nimic nu e… Nici curățenie! – FOTO

Un cititor al observatorulph.ro ne-a trimis mai multe imagini cu o zonă din Ploiești care a fost igienizată anul trecut, însă a ajuns în...

Când se trece la ora de vară. Vom da ceasul cu o oră înainte

Echinocţiu de primăvară 2023, fenomenul care marchează începutul primăverii astronomice, are loc luni, 20 martie 2023, la ora 23.24 (ora României). Trecerea la ora...

Firmele pot găsi forță de muncă în rândul deținutelor de la Penitenciarul Târgșor

Deținutele de la Penitenciarul Târgșor au posibilitatea încheierii unor contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă, în condiții avantajoase. Conducerea centrului...
Emisiuni
- Publicitate -