- Publicitate -

Cum să alini suferința unui nesimțit într-un troleibuz din Ploiești – ghid pentru cei care nu înțeleg greul altora

Tot publicăm imagini ale unor indivizi care stau cu picioarele pe banchetele mijloacelor de transport în comun din Ploiești și tot sperăm să se întâmple ceva. Cum Poliția Locală Ploiești este preocupată de paza Cimitirului ”Eroilor” Sovietici, am zis să nu o deranjăm cu solicitări stupide pentru implicare, încercând astăzi o altă abordare.

Primim frecvent imagini de pe camerele de supraveghere existente în unele dintre mijloacele de transport ale TCE Ploiești. Șoferii de autobuze și troleibuze sunt exasperați de gradul de lipsă de civilizație al unora dintre călători și spun că poți să igienizezi banchetele și zilnic, pentru că a doua zi vor fi la fel de murdare.

Am publicat astfel de situații, despre ele detalii AICI!

Pentru că campanie împotriva nesimțirii nu are mari șanse de reușită, atât timp cât autoritățile nu se implică, vă propun să schimbăm abordarea și să devenim mai buni sufletește, chiar dacă nu suntem în Săptămâna Mare sau în Ajunul Crăciunului.

Să plecăm de la premisa că nu sunt nesimțiți, stând cu picioarele pe banchetele unde călătorii civilizați se așează cu posteriorul, fără să se teamă că strivesc ”corola de minuni a lumii”. Să considerăm că sunt niște ploieșteni aflați în suferință, pe care avem datoria morală să nu-i lăsăm singurei la greu.

Câteva considerațiuni asupra stării de fapt, care să vă explice cum ajungem să confundăm troleul cu grajdul

Sunt tineri și sunt extrem de obosiți. Credeți că este greu să stai pe bancă, într-un parc, spărgând semințe și scuipând cojile pe jos? O să fiți uimiți, dar e foarte greu, consumul de semințe implicând punerea în mișcare a mai multor grupe de mușchi, de la cei ai membrelor superioare, până la cei faciali. Deci… oboseală!

Credeți că e ușor să stai pe bancă și să soliciți doar grupele de mușchi menționate la punctul 1? Tocmai asta e problema… că aceste grupe obosesc, în timp ce mușchii gambelor se atrofiază, apărând concomitent și dureri ale ligametelor membrelor inferioare, cărora nu le dai de lucru. Nu e normal ca atunci când pleci undeva, cu un mijloc de transport, să îți pui copitele într-o poziție cât mai comodă? Plus că mai diminuezi și presiunea care s-a exercitat pe noadă, cât timp ai stat pe nenorocitele alea de bănci de lemn.

Credeți că e ușor să te vezi cu gașca și să nu ai ce să povestești timp de câteva ore, pe motiv de ”lexic pauper”, în afară de ”să moară familia mea, de nu… una – alta!”? E drept că textul de bază suferă modificări succesive, familia fiind înlocuită în context cu fiecare membrul al familiei, plus câțiva dușmani care trebuie menționați în sfera mitului marii treceri de la o dimensiune a materiei la alta. Deci… oboseală! Să nu legi prea multe fraze cu sens în câteva ore duce la o epuizare psihică greu de dus pe picioare.

Cam acestea sunt principalele motive care să le justifice starea de greu și de rău fizic. Urmează câteva sfaturi pentru a le alina suferința, recomandări bazate pe ultimele imagini primite din troleibuzul 202.

Puteți observa o imagine pe care nici Nicolae Grigorescu nu ar fi putut să o redea mai bine, deși tot ”Car cu boi” se intitulează, mă rog, cu mici nuanțe legate de diversitatea de gen.

O tânără și talentată într-ale alinării suferinței ține în poală capul unui tânăr de perspectivă. Coarnele nu i se văd, nu pentru că ea nu a apucat să i le pună încă. E este atât de obosit, încât abia dacă a apucat să își urce picioarele încălțate pe bancheta troleului. Apreciem totuși că nu s-a descălțat și considerăm asta ca fiind un semn că nu e o cauză pierdută. Abia dacă mai ține telefonul în mână, căutând o manea în trending…

Ea îl privește cu condescendență, dispusă să îi fie aproape pe durată nedeterminată, cel puțin declarativ. Își lasă o mână pe pieptul lui, cum și Eminescu ar fi vrut să simtă de la Veronica Micle, dar a avut ghinionul să stea singur sub teiul cu efect calmant și dacă dânsa nu era ușor căsătorită. Sperăm că nu e și cazul celor din troleul ploieștean.

Și asta nu e tot… Chiar dacă aparent sunt sub imperiul empatiei față de suferința aproapelui, cât timp troleul îi duce către destinație, pe fondul unei manele discrete (ca orice manea), cei doi își fac planuri despre cum să nu muncească prin ”Anglea” sau orice altă destinație care oferă ajutoare sociale generoase, în caz că te împuiezi accidental/voluntar pe teritoriul lor.

Sper că nu v-am răpit prea mult timp cu aceste rânduri, care pe bună dreptate pot fi considerate o emanație a unei crize de tâmpenie, dar am încercat să vă ofer o altă perspectivă asupra comportamentului acestor omuleți. Și pentru că nu îmi fac mari iluzii asupra implicării autorităților în rezolvarea problemei, tot ceea ce îmi rămâne este să mă rog să le iasă planurile cu ”căratul în Anglea”.

*În cea de a doua imagine este un tânăr la fel de epuizat, cocoțat cu copituțele pe banchetă. Acesta nu are o prietenă care să-i țină capul în poală, dar are mustăcioară, ceea ce ar putea să fie cam același lucru.

**În cea de a treia imagine este o mașină Poliției Locale Ploiești, cu echipajul aferent, care păzește cimitirul eroilor sovietici, de teamă să nu cumva să se reîncarneze câțiva din perimetru și să îi facă voia lui Putin. Pe surse am aflat că polițiștii ar fi acționat la cazurile de lipsă de civilizație din mijloacele de transport în comun, dar au realizat în timp util că nu pot urca în ele cu mașina. Doamne ajută!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord cu deschiderea terenurilor de sport de la școli și licee în perioada vacanței?

Sunteți de acord cu deschiderea terenurilor de sport de la școli și licee în perioada vacanței?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Notițele cutremurătoare ale unui elev de doar 13 ani din Prahova: “Când intru în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”

Notițele prezentate în cadrul acestui articol aparțin unui copil în vârstă de 13 ani din Prahova. Notițele au fost trimise de către părinții elevului...

Cine sunt cei șapte elevi din Prahova care au obținut media zece la Evaluarea Națională

Șapte elevi din Prahova au obținut media zece la Evaluarea Națională 2022. Aceștia provin de la Colegiile Naționale Mihai Viteazul, Nichita Stănescu și I.L....
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Notițele cutremurătoare ale unui elev de doar 13 ani din Prahova: “Când intru în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”

Notițele prezentate în cadrul acestui articol aparțin unui copil în vârstă de 13 ani din Prahova. Notițele au fost trimise de către părinții elevului...

Cine sunt cei șapte elevi din Prahova care au obținut media zece la Evaluarea Națională

Șapte elevi din Prahova au obținut media zece la Evaluarea Națională 2022. Aceștia provin de la Colegiile Naționale Mihai Viteazul, Nichita Stănescu și I.L....

Îți dorești o carieră în MAI? A început recrutarea pentru admiterea la Academia de Poliție din București. Vezi condițiile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova recrutează candidați pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București, din cadrul Ministerului Afacerilor...

„Când vorbim despre rinoplastie, trebuie înțeleasă, în primul rând motivația din spatele deciziei”. Interviu cu medicul Turhan San, Istanbul

Rinoplastia este acea intervenție de chirurgie estetică ce urmărește corectarea formei și dimensiunii nasului. Decizia unei astfel de operații poate fi de natură estetică...

Razie a Poliției Rutiere pe DN 1 B, în Prahova. Ce șoferi sunt vizați

Vineri după-amiază, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova desfășoară o acțiune pe Drumul Național 1 B. Scopul raziei îl reprezintă atât verificarea legalității transportului rutier...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -