Se măresc pensiile speciale cu 20%, nu și alocațiile și pensiile normale, pentru că de copii și de bătrâni nu le frică

5

Ministrul Cătălin Predoiu a emis un ordin în data de 30 decembrie 2021 prin care a majorat Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) pentru magistrați – în funcție de care se calculează salariul acestora – de la 465 de lei la 605 lei. Halucinantă este explicația, care contravine flagrant abordării pe care guvernanții au avut-o când a fost vorba despre majorarea legală a alocațiilor pentru copii și majorarea pensiilor ”normale”.

Cătălin Predoiu a venit într-un comunicat de presă cu noi clarificări cu privire la majorarea pensiilor şi salariilor magistraţilor.

„MJ nu a majorat şi nu poate majora prin ordin ministerial salariile şi pensiile. Salariile şi pensiile în plată sunt stabilite prin legi adoptate succesiv în ultimii 10 ani.

Din păcate, aceste legi sunt necorelate şi au dat naştere la numeroase litigii între salariaţi din multe familii ocupaţionale şi Guvern, inclusiv în domeniul Justiţiei.

Consecinţa acestor necorelări a fost apariţia a sute de decizii definitive pronunţate instanţe, inclusiv ICCJ, care au impus cu obligativitatea interpretării definitive aplicarea unui coeficient salarial în întreaga familie ocupaţională Justiţie.

Inclusiv CCR a fost sesizată şi s-a pronunţat în acest sens. MJ nu poate ignora aplicarea unei hotărâri judecătoreşti definitive care i se adresează obligatoriu. Neaplicarea cu bună ştiinţă a unei astfel de hotărâri ar fi pedepsită de lege.

Așa este, cum spune ministrul Predoiu… cum să ”fentezi” aplicarea unor legi, unor hotărâri judecătorești?… Nu ai cum…

Sau ai? În România, aplicarea legii este opțională. Spre exemplu, alocațiile copiilor și pensiile (să le spunem normale, cele pe bază de contributivitate) au fost majorate PRIN LEGE. Legea nu s-a aplicat, pentru că… nu sunt bani. Sau sunt bani? Pe cale de consecință, aplicarea legii este opțională pentru cei care guvernează, în funcție de interes, de frici

Copiii nu merg în instanță pentru a-și asigura drepturile acordate… prin lege, bătrânii nu merg nici ei în instanță pentru majorarea pensiilor deja stabilită prin lege dar neaplicată, iar dacă o fac va dura mult prea mult ca să mai poată beneficia oricum de o majorare decentă. Cui să îi fie frică de copii și de bătrâni? Pentru alte categorii se poate.

*Apropos… Rareș Bogdan e bine? Mai rar un om atât de curajos, care să fi anulat pensiile speciale așa cum a promis. Sau nu le-a anulat și apoi a demisionat, așa cum a promis? Sau nu a demisionat? Lăsați așa, că uităm…, iar țara asta merită unul ca Rareș Bogdan, unul precum Cîțu, altul precum Ciolacu…

Cum vă simțiți, gândindu-vă că după o viață de muncă, doar majorarea unora este mai mare decât toată pensia voastră?

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

5 COMENTARII

  1. Un profesor de „Legislatie” in timpul facultatii ne spunea asa : ” dragii mei, legile in tara asta sunt facute de catre oamenii puternici pentru oamenii puternici, cu portite lasate special pentru a fi folosite tot de catre ei”.

  2. Mon cher, dar asta e cazul peste tot in lume. Aaa, ca in alte tari ar fi iesit jumatate din oameni in strada pentru o chestie ca asta, e cu totul alta poveste. La fel cum ar fi iesit si in cazul in care guvernantii lor le-ar fi dat liber camatarilor din domeniul energetic fara a majora substantial si veniturile salariale. Dar aici e Romani(c)a, aici se poate orice. ORICE!

  3. Parca era si este o lege ce stipula marirea pensiilor si alocatiilor cu 40% si 50%.
    Aha… Pentru acea lege nu erau bani si intreadevar ca nu le este frica de batrani si copii.

  4. vaaai dar ce sa vezi… de 30 de ani plebea voteaza un partid de hoti sub promisiunea ca fura dar le da si lor si acum se revolta ca au furat doar ei si la plebe n-a ajuns…..dar chiar mi se rupe inima..

  5. Nu sunt bani pentru pensiile normale deoarece fondul s-a consumat pentru pensiile speciale! Cel mai incompetent ministru al PNL din ultimii 32 de ani! RUȘINE PNL!!!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău