Florin Cîţu, interimarul supus al Faraonului Alb, Tutan Klausmon: ”Şi eu şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR”. În numele căror români vorbiți, domnule premier interimar?

0

Nu despre atitudinea USR este vorba, pentru că am ajuns să nu mai dăm doi bani pe atitudinea niciunui partid din România, sub o formă sau alta toate dovedind că au alte agende, complet diferite de realitatea dură a românului de rând. Iresponsabilitatea politică a ucis, ucide și va mai ucide mai mult decât covidul și accidentele rutiere la un loc.

Așadar, nu ne pasă pe cine incriminează interimarul Cîțu, fie PSD, USR, AUR, ci faptul că face afirmații în numele românilor, citez: ”Şi eu şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR.”

Declarația completă: ”Şi eu şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR. Noi am făcut o concesie, este momentul ca şi cei de la USR să înţeleagă importanţa momentului prin care trece România, să facă un pas şi să spună că vor susţine acest guvern minoritar şi vom putea discuta din nou, peste şapte, opt luni de zile, dacă vom avea timp. Până atunci, trebuie să trecem peste perioada de iarnă.”

Da, domnule Cîțu, pentru urzeala tronurilor, în care sunteți părtaș, biet pion cu gura mare, într-adevăr… Winter is coming.

Florin Cîțu este pentru România cam ce este Dinamo pentru fotbalul nostru… s-a antrenat pentru Liga Campionilor și se zbate să scape de retrogradare, deși purceaua-i moartă-n careu.

Așadar, cum ați ajuns la concluzia că românii nu înțeleg? Dacă vă înșelați, domnule interimar? Să vă ajutăm puțin, dându-vă câteva ponturi:

 • Sondajele de opinie. Le-ați văzut pe ultimele? Ooo… dar sunt fix rezultatele felului în care ați performat, bătând toba despre creștere economică, în condițiile în care nivelul de trai scade de la o zi la alta. Al cui nivel de trai? Al românilor, desigur. Este vorba despre cei mulți, nu despre cei aflați la putere. Lor le e bine. (Apropos, am fost într-un supermarket, am luat nimic de 100 de lei și a trebuit să mă întorc și să iau mai nimic de mâncare cu încă 100, ca să nu am scandal acasă.)
 • Și ce spun sondajele? Spun că ați scăzut sub jumătate din cât aveați la alegeri. Și să nu spuneți că sondajele sunt comandate de rivalii politici, pentru că și în sondajele de la PNL sunteți praf. (ca să nu vă amăgiți, cei 30% care v-au votat atunci au făcut-o nu pentru că sunteți mișto, ci ca să scape de pesedeee. Au scăpat de necuratul și au dat de fi-su!
 • Credeți că mai merge să vorbiți în numele oamenilor, pe care i-ați dezamăgit profund? Bine, puteți face asta, dar ține de domeniul patologicului și necesită un consult de specialitate. Uneori există tratament pentru ameliorarea efectelor, alteori… nu. Ghinion!
 • De ce credeți că nu se vaccinează românii, respectiv vreo 60% dintre ei? Pentru că ați ”reușit” cu succes să semănați atât de multă neîncredere, încât orice ați spune este contrazis de realitate. Și chiar dacă nu sunteți vinovat pentru criza Covid, dumneavoastră având probleme în SUA, nu în China, vă faceți vinovat pentru cum ați gestionat criza sanitară, fiind mai mult preocupat să vă alegeți prezident pentru partidul SĂU și mare șef pentru guvernul SĂU. Credeți că românii nu au văzut asta? Surpriză! Au văzut și asta le-a distrus și ultima picătură de încredere, în caz că mai exista printre naivi sau optimiștii incurabili.
 • Ați avut curiozitatea să stați de vorbă cu micii întreprinzători din România? Cei pe care i-ați prostit și anul trecut cu ajutoare de stat, după ce i-ați închis abuziv, arbitrar și discriminatoriu, apoi au primit răspunsuri pe mail că nu au codurile CAEN care să se încadreze în schemele de ajutoare de stat. Bine, erau credite, pe care urmau să le ia ca să se salveze de la faliment, dar nici pe alea nu le-au putut accesa. Vai de capul lor de săraki neeligibili… Știți că oamenii ăștia au familii, au angajați, puțini fiecare, dar au. Și dacă îi însumați, la cât de disperați sunt, o să înțelegeți ce e cu picajul abrupt din sondaje. Apropos, acum multora le-ați limitat accesul clienților la 30% din capacitate, dar aveți tupeul să le luați impozitele 100%. Să știți că pe lângă impozite, mai au de plată și chirii, mentenanță etc.. Îi sfătuim pe toți să vă acționeze în instanță. Vor câștiga fluierând, la cât de prost ați legiferat în mod discriminatoriu, anticonstituțional. Sau nu vor câștiga, pentru că ați avut grijă să nu tăiați pensiile speciale? Dumnezeu știe, dar măcar merită să încerce.
 • Este greu să pozați în lider de partid, să vă impuneți în societate cu un statut de decident responsabil, atât timp cât se vede cu ochiul liber cum ați fost impus. Românul, chiar și cel mai puțin educat, știe să deosebească o marionetă de un bărbat de stat. De acesta din urmă avea nevoie ”România crizată”, ca să nu devină ”România eșuată”. Nu o spunem noi, ci Faraonul Alb, recte șeful dumneavoastră, cel care a recunoscut înainte să se rătăcească printre piramide, în timp ce supușii faraonului se sufocau prin spitale, lipsiți de medicamente.
 • Ați reușit să îl faceți cât de cât simpatic pe Sică Mandolină, un anacronic în lumea politică. Asta o puteți trece la capitolul performanțe, pentru că nici cea mai șmecheră echipă de PR nu ar fi putut face asta. Dacă nu îi faceți rapid alt dosar, nea Ludovic vă rupe și așa firavul partid și o să rămâi tu și cu domnișoara Rareș, scuze(!), Bogdan, dar și cu domnul Turcan, scuze(!), Ralucul. Din ăștia ați format echipa câștigătoare? Plus duoamna Gorghiu, nimeni alta decât cea care a dus atât de jos PNL, încât PSD a obținut 40%. Cu echipa asta poate câștigați la păcănele, deși acolo e vorba despre norocul de a pica pe algoritmi. Vă reamintim că România este o țară, cu oameni în ea, nu o sală de păcănele, dacă înțelegeți diferența.
 • Liberalizarea pieței de energie? Ați decredibilizat noțiunea de liberalizare, care ar fi presupus trecerea la o piață liberă, concurențială, una care să se regleze automat în funcție de cerere și ofertă. Asta spune teoria economică, cea pe care ar fi trebuit să o studiați în SUA. E posibil să fi făcut asta, dar ați uitat noțiunile de bază, pentru că, deh… băutura v-a luat mințile. V-a luat și mințile, și permisul, și demnitatea de a recunoaște că puteați fi un tik-tok-er de succes, nu un premier cum accidental ați ajuns, facă-se voia Lui. În fapt, liberalizarea pieței de energie a însemnat cartelizarea ei, de unde și decredibilizarea noțiunii.
 • Cartelizarea a dus la triplarea prețurilor. Și ca să nu ne luați de proști, un calcul simplu zice așa: producție internă mai mult de două-treimi, import mai puțin de o treime. Știm că este criză mondială, dar cam cu cât ar fi trebuit să se scumpească importurile, pentru ca aici să se tripleze prețurile doar din influența treimii din întreg. V-am dat greu? Reveniți-vă din mahmureală și dați-ne un răspuns corect, deși vi l-am sugerat deja mai sus! Mulțumim!
 • Știm, e greu să negociezi cu USR, alt partid online, care are ca principală temă executarea SIIJ, ca prioritate înainte de toate nenorocirile care s-au abătut peste țărișoara asta. Dar, fără USR, la procentul pe care îl aveați, singurele variante sunt PSD și AUR. Sunteți la mâna ălora care au făcut praf România și la mâna șoșocilor, o specie sterilă politic până la a treia generație. Pentru ridicarea acestora sunteți direct responsabil.
 • Lista-i lungă, dar ne oprim aici. Ce sens ar mai avea să înșirăm mai mult de atât, știind că nu înțelegeți nimic din toate astea? Sau înțelegeți, dar e greu ca o marionetă în costum de Superman să aibă o reacție. Până la urmă, nici Superman nu era vreo capacitate, fapt dovedit de obiceiul de a-și trage chiloții peste pantaloni. Poate de aceea sunteți fan și vă visați în locul lui. Măcar Superman știa să zboare. Dumneavoastră de ce nu zburați? Încercați măcar… spre binele tuturor și reaprinderea speranței. Și nu uitați să purtați mască și să vă vaccinați anti-rachetă. Credeți-ne, veți avea nevoie foarte curând, că doar nu o să-i ardeți pe toți în spitale până atunci!

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău